Slobodna diskusija o traktorima

Zato mi se svidja amerika, bilo sta da uzmes konjici ne fale, cuveni Mack i CAT....
Ima ovde neki kadilaka, prodaje, 4100cm, i to mrsava oprema i motor neki slabasan

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Znam za to, ko je imao Zekonju posle samo njega kupuje, sigurno da je dobar ali cena je jedino sto mi se ne svidja, pa strpljiv covek ce za novac jednog Zetora uzeti dva 577!!

Pa dobro, kako ko,nekome nije problem dati pare za dobrog Zetora.Ja znam za samo jednog Imt-a 577 dv u našem kraju dok ostalo prevladavaju Zetori.

Nije amerikanac budala sa gomilom klipova i 5000 kubika,kakav turbo kakve zajebancije
Šestak je mačak
Bolje šestak atmosferac nego četvorka turbo
Šestak ispunjen krug rasterećen uvek ima obrtnog momenta
Pa nije švedjan lud pa napravio scaniu v8
Nemožeš je udaviti
Kao nekad zglobaš IMT v10
Pa mečka 32jka v10 još se pola sveta kune u nju!!!!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Šestak je mačak
Bolje šestak atmosferac nego četvorka turbo
Šestak ispunjen krug rasterećen uvek ima obrtnog momenta
Pa nije švedjan lud pa napravio scaniu v8
Nemožeš je udaviti
Kao nekad zglobaš IMT v10
Pa mečka 32jka v10 još se pola sveta kune u nju!!!!!!!!!

Skoro sam gledao bas jednu mecku v8 u class jaguaru do duse bi turbo ali kakav zvuk i 360 konjica a motor nikad prostiji a suv kao barut i posle 20 i kusur godina

Velika zapremina rasterecen motor. Trpi losije odrzavanje i trebalo bi da je imuniji na habanje pokretnih delova. Medjutim tehnologija napreduje, imate primer vocarskih Kubota sa 3cil iz obliznjeg vocnjaka koji tuku 10.000rh a na motoru nisu nisu dirali. Napravio ga japanac zajebalo vek.

32 kad je hladan vazduh rezi kao besan ker, drug gonja miksera 32..
Namestio sulundare uz kabinu, na vrhu klapne, jezim se od tog zvuka

Velika zapremina rasterecen motor. Trpi losije odrzavanje i trebalo bi da je imuniji na habanje pokretnih delova. Medjutim tehnologija napreduje, imate primer vocarskih Kubota sa 3cil iz obliznjeg vocnjaka koji tuku 10.000rh a na motoru nisu nisu dirali. Napravio ga japanac zajebalo vek.
Svaka cast 3cil i 4cil i turbo i smesne zapremine i sve i sve to stoji al meni to jednostavno nije to,kad se motor rasturi smejurija unutra, nekako mi uz radne masine ide bre 100 pa navise cilindar, klipnjaca da je tesko u jednoj ruci drzati a o radilici da ne procam,nekako uliva poverenje kad vidis motor.
123. Mercedes 2400 kubika 60,70 konja samo kucka i ode koliko hoces, milion, dva, samo kazi koliko treba.
Sto se kubote tice svaka cast za kvalitet, nema diskusije al opet staviti 4cil na 170,180 ks mislim da je malo, jednostavno kao igracka.

Kolega ima case 70 ili 75 tako neka oznaka kupljen nov letos 3cilindra turbo motor iz Kinder jajeta
sve to stoji sve je super ali nema obrtni moment na malim obrtajima,!!!!!!!!!!!!!!!!
Lako se udavi!!!!!!

Pa da ali ameru daj gti, nema veze sto on bolje ide od bilo koje americke zivotinje od preko 4l, v6, oni to ne priznaju.. samo sirova snaga.

Fora je sto kod mene za TD 90 ne kace plug 3 brazde jer se zna da ima mekan menjac. A Rus nema sta ne moze samo kaci i krljaj plug,dupli tegovi za rad sa rasipacem,prskalicom i sve to on trpi.
Za skoro1500rc kako je kod mene a dosao sa 4000rc od kvarova da nije mogao da radi pumoa hidraulika nije mogao da kipuje bunker na beracu (plug je dizao) i otisla bolcna u kvacilu pa smo menjali lamelu,potisnu...da ga ne ureknem ali ostale sitnice koje odlaze i IMTu. Da ne poredim osetljivost na gorivo.
Sto mi jedan traktorista sa mnogo iskustva rece kad osetis u oranju da moze npr 5tom, ti sousti brzinu dole i ne brini.

Kolega ima case 70 ili 75 tako neka oznaka kupljen nov letos 3cilindra turbo motor iz Kinder jajeta
sve to stoji sve je super ali nema obrtni moment na malim obrtajima,!!!!!!!!!!!!!!!!
Lako se udavi!!!!!!

Imamo mana 180 ks 4 cilindra, ne ide lose u sustini ali imas utisak da se davi u kojoj god brzini dok ne postigne neke obrtaje...
Imamo i Volvo 180 ks ali 6cl , to je vec nesto drugo, motorna sije pod teretom dok na ovom jedva da se i oseti.

Opet ću reći Rus je poluproizvod
Može lepo da služi pametne ljude
Cena mu je donekle prihvatljiva
Radi on ide jbg

Imamo mana 180 ks 4 cilindra, ne ide lose u sustini ali imas utisak da se davi u kojoj god brzini dok ne postigne neke obrtaje...
Imamo i Volvo 180 ks ali 6cl , to je vec nesto drugo, motorna sije pod teretom dok na ovom jedva da se i oseti.

Jest i Scania 420 ide "K'O NA STRUJU"
Dok 580 i 620 oče da otkine šasiju kad joj daš vatre

Rus je poluprozivod, svi turci su poluproizvod, takodje i Yto/Foton (Foton mi deluje pouzdaniji od Yto). To sve radi radnju ali moras malo ga paziti i sa vremena na vreme nesto zategnuti (danas sam dotezao kontramaticu koja regulise brzo dizanje prikljucka, otpustila se i nece da digne plug). Generalno to zadovoljava i radi posao. Claas/Case jeste udobnije, vise dugmica, ma milina ziva. Za te masine treba velika povrsina i velik novac u dzepu sto za kupvinu sto za odrzavanje.

Mislim da je npr mtz nov bolji od bilo kog polovnog u toj ceni
Uvek nekako SKRPIŠ komunistu i nastaviš posao
Nemamo mi obični paprike novaca za sofisticirane mašine
Još ako se malo razumeš u mašinu okrpiš ga sam delova ima
E sad yto se od 60+KS odlično pokazao
Turke nisam fasovao
Radije bi Rusa uzeo
A do 75ks samo domaću mudrost
Mahindra me odbija!!!!!!!
Mali Yto je djubre!!!!!!

Ljudi rus je takav kakav jeste, nuzno zlo ali za obicne smrtnike i vise nego dobar, mislim na naseg poljoprivrednika koji radi 30,50, 100 kj zemlje, nema sanse nista da mu parira po ceni nebavke, ceni odrzavanja, dostupnost delova, sta god da se raspadne na njemu plafon 3 dana i 1500e resava svaki problem i nastavlja da radi.

Ja se lomim izmedju novog turcina basak/arma 75-85ks ili polovnog jd-a ili fenda. Cena je manje vise ista.
Rus mi se nekako nikako ne svidja.

Od rusa nema isplativijeg traktora. Kupis npr sad 1021.3 za 27k evra (mislim da je to cena na akciji) sa pdv. Taj traktor jako puno moze da uradi za male pocetne novce. Turcin te snage je 35+ k i vidno je skuplji. Arma je dosta skuplja za odrzavanje od Rusa. Clan @Optimista je kupio 892 i kada smo pricali o cenama servisa Arma je 3x skuplje za mali servis kada radi ovlasceni servis. Kada radis sam onda je svejedno koji je brend jer je neznatna razlika.

Nazad
Vrh