Slobodna diskusija o traktorima

Nisu ni radili kao sad. Sad posle posla dednem u Rusa i odem da podrljam 15-20 jutara do ponoci.
Onda dok ustane,namiri,doruckuje sedne u fergusona podrlja 2-3 jutra, pa opet kuci. Sve se sporije radilo. Pricam za vecinu seljaka, ne za one koji su radili usluge, mada bolela su ih ledja ali ne i glava, para je bilo ko god je radio usluge kupovao nove masine, zidao kuce, kupovao zemlju. Sad se samo racuna hoce li biti za ratu kredita.

a o simfoniji u ušima i glavi uveče kada dođeš kući da ne pišem
Мени прошлог лета пало на памет да пазарим антифоне, оне к'о слушалице, а онда, док сам цуњао по "Вобихаусу" видим силиконске чепиће за уши спојене неким силком и купим их јер су били неколико десетина динара. Искрено, то је била једна од најисплативијих инвестиција у мој пољопривредни хардвер током прошле године.

Препоручујем свакоме те чепиће за уши. Не изолују те од звукова споља, све промене у раду трактора региструјеш, као и спољне звукове, али ти не остављају тај осећај кад се вратиш са њиве, к'о да си се вратио са свадбе.

Него, кад иде реч о ергономији, тј. недостатку исте у руским тракторима и тесним кабинама, јесте ли видели гусеничара Т-70? То је направа за чију је основу узета агрегатна база МТЗ-80, а има смешну кабину, која личи на трафику, постављену на вр' трактора. Комедија на гусеницама! Звали су га или "Молдован" јер је произведен у Молдавији, или "кућица за птице", што можете и да видите на фотки због чега.

Traktor-T-70-3sm-e1520273434721.jpg

Мени прошлог лета пало на памет да пазарим антифоне, оне к'о слушалице, а онда, док сам цуњао по "Вобихаусу" видим силиконске чепиће за уши спојене неким силком и купим их јер су били неколико десетина динара. Искрено, то је била једна од најисплативијих инвестиција у мој пољопривредни хардвер током прошле године.

Dok sam imao IMT-a 560 vijao sam da kupim pilotske slušalice, tako da izoluju zvuk spolja, a da mogu da slušam radio preko njihovih unutrašnjih slušalica. Nabavio sam par komada sa oglasa ali su uglavnom bile đubre, tj. nisu ni videle prave pilotske za koje ja nisam imao para. Neke najpribližnije pravim pilotskim su donekle radile radnju, ali to toliko stiska glavu da ih brzo skidaš. Mnogo bolje su mi se pokazali klasični antifoni, sa njima izdržiš dosta sati dok ne počnu da bole ušne školjke. Čepiće nikad nisam mogao da istrpim u ušima.
E sad, bilo bi zgodno isprobati neke od ovih novijih slaušalica za putovanja sa aktivnom redukcijom šuma (emituje zvuk suprotne faze okolnom zvuku). One funkcionišu u uslovima konstantne i ujednačene buke (npr. kao u avionima), a rekao bih da je slična i buka u traktorskoj kabini...

Ja isto koristim povremeno te cepice, neki drecavo zeleni kao memorijska pena su ali spolja glatki i prijatni, ne hvataju prasinu,prljavstinu i samo ih stisnem pa za par sekundi se naduva i lepo zaptije, ne mora se krvnicki nabijati kao vata.

Рус,Змај,имт је нужно зло које ради посао...Тако је Матићу сви знамо своје само само што се неки зноје више неки мање....и по питању кабине рада а и одржавања....Увек сам за ново па сад избор је релативна ствар.

Nemoj bacati pare, budu kratki kablovi, i losa izolacija.
Kupi kvalitetan kabal po meri, vidi sa elektricarem.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja I drugar smo stavljali na 560 I radilo je 3 godine bez problema dok ga nismo prodali... Samo smo buksne stavili kvalitetnije...

Nazad
Vrh