Slobodna diskusija o traktorima

Da li je neko popravljao datatronic računar na MF 36xx seriji?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
5abe591c4ed6092f07d2a7699d3db291.jpg

Obično se u karteru motora nivo ulja između izmjena smanjuje. Što je razlog ako se nivo povećava? Rashladna tekučina cijelo vrijeme ima jednak nivo. Može li gorivo propuštati u kućište motora i gdje je to najvjerojatnije?
Traktor je Goldoni 50 KS s VM motorom cca 800 rh (jedna niskotlačna pumpa goriva i 3 zasebne visokotlačne).

Пумпа ниског притиска, тј. њена мембрана?

Мислим, не знам како је то на "Ванћини-Мартели", али на мом "Перкинсу" 3.152 је пре пар година вриснула мембрана пумпе, а дизел одлазио у картер и дизао ниво уља.

И обавезно мењај уље у мотору - дизел разбистри уље и очас посла могу да се оштете лежајеви на радилици ако ради са таквим уљем. Уосталом, приметићеш на манометру да је и притисак уља нижи, тј. да имаш "моторну беванду" у картеру.

Obično se u karteru motora nivo ulja između izmjena smanjuje. Što je razlog ako se nivo povećava? Rashladna tekučina cijelo vrijeme ima jednak nivo. Može li gorivo propuštati u kućište motora i gdje je to najvjerojatnije?
Traktor je Goldoni 50 KS s VM motorom cca 800 rh (jedna niskotlačna pumpa goriva i 3 zasebne visokotlačne).
Meni se to na rakovici desilo,mesa ulje i gorivo.Kod mene je otisla membrana na pumpi niskog pritiska i tu je gorivo ulazilo u motor i mesalo se sa uljem.

Da li je neko popravljao datatronic računar na MF 36xx seriji?

5abe591c4ed6092f07d2a7699d3db291.jpg
Pitaj ovog .

On je sada jako uskur.en.Ako hoćeš da mu oteraš traktor i kombajn na kućnu adresu možda i prihvati da ti uradi jer mu je ispod časti da ide po terenu.

Siniša je već radio računar na MF kada je voda ušla u računar i napravila harakiri. Bila je paprena popravka :) Istražujem sada šta ovaj datatronic može i da li je mnogo bitan za rad traktora i vagam da li se isplati popravljati.

Kod mene komšiji prije par godina na 3060 riknuo taj kompjuter, nije moglo nikako da se popravi i na kraju ej kupio nov u Njemačkoj, 1200 evra.

Ovaj na slici ili kontrolna jedinica koja se nalazi ispod kabine? Ovaj računar na slici je skoro pa nebitan. Uglavnom, može da prikazuje brzinu kardana, motora i kretanja, potrošnju goriva, učinak i broji radne sate. Najkorisnija opcija je merenje proklizavanja gde može da se unese željeni procenat proklizavanja koji ako se pređe, traktor diže priključak malo dok procenat proklizavanja ne opadne.

Poslednja izmena:
Ima li negdje u Novom Sadu da se prodaju hidraulicne pumpe? Treba mi za Massey Ferguson 3060..

Treba mi pomoc. Drugar je prosle godine kupio Belarusa 1221 u Somboru,izgubio je kontakt od prodavca a treba da prevede traktor. Prodavac zivi u ulici Mite Cvejica,ako ne una coveka ili ako je sam on clan foruma neka se javi.

Преко агенције? То је по мени најбоља варијанта. А и није скупо.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Nazad
Vrh