Slobodna diskusija o traktorima

Rodicu, Milovane,
Da nije mozda Dravini? Pertini radi igracke za decu.

Dobro sam napisao Pertini filteri, Subotička ulica, mislim da za Belarus imaju samo Ekonomik Aleksinac filtere, nije ni to neki kvalitet da se nelažemo, ali od ruskih filtera je 10x bolji...

Evo slika. Zadnja strana jos uvek cista ali stigla zamena...
9f4f81ebcd7aa074a4dac5570718c583.jpg
31f8d7ce96c54f846456fbf0258e0b24.jpg
f8cfd212de88e0c449dc8f52d2e7f807.jpg
dab0db4a08eafa471c6c14a5a3f5b7fd.jpg

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Hvala na slici. To je kao na Armi 1054 i na NH t5000 modelu. Po meni najbolje resen sistem i najjednostavnije za izduvavanje glavnog filtera. Pisao sam u Arma temi rezultat danasnjeg istrazivanja oko filtera. Jeftinija varijanta ce biti da kupim p778989 Donaldson samo je jos dilema dimenzija EU i US, a ako i to bude pravilo problem onda cu lepo moje kuciste sa sve filterima ritualno spaliti :ROFLMAO:

I kod mene na claasu su isti filteri. Jesenas promenuo na 1100 sati prvi put.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

1100 sati s jednim filterom?
Ja sam u 850 sati promijenio već tri komada.
Par puta ga ispušem, i onda bacim.
Vjerojatno griješim, ali mirnije spavam, čini mi se da se jako zaprlja, i svaki put kod ispuhivanja izađe oblak prašine.
Sigurnosni zasad nisam mijenjao jer je čist.

I ja prvi put menjam. Imam malo vise sati od tebe ali se nesto nije stiglo. Menjam i sva ulja i ostale filtere i PK kais. Spaner i roler mislim da ne menjam, deluju dobro...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

To izduvavanje izmedju preporuke menjanja je dobra praksa ali opet kad sam cistio na autu iako je papir na oko dosta cist i nema prasina da izlazi kad se stavi naspam sunca nema kroz njega kad ga tiltujes da prelama svetlost kao na novom filteru.

IMG-20200305-194121.jpg
Hvala na slici. To je kao na Armi 1054 i na NH t5000 modelu. Po meni najbolje resen sistem i najjednostavnije za izduvavanje glavnog filtera. Pisao sam u Arma temi rezultat danasnjeg istrazivanja oko filtera. Jeftinija varijanta ce biti da kupim p778989 Donaldson samo je jos dilema dimenzija EU i US, a ako i to bude pravilo problem onda cu lepo moje kuciste sa sve filterima ritualno spaliti :ROFLMAO:
Ovakav filter je i kod mene na Armi 1104 lux , na 366 rh mi doneli već treći a ja sam zamenio tek pred oranje prvi put filter, sigurnosni sam takođe zamenio iako je bio čist.

Unutrasnji na NH kojeg sam terao nije zamenjen ni posle 3000rh jer nije bilo potrebe. Cuvaj te filtere, imaces ih dok je traktora. Kada je sve ispravno posle 1000rh nece biti tragova na unutrasnjem, tako da tvoja zamena na 366h je preuranjena (y)

Kada taj veliki skroz zameniti. Dobio sam i rezervni veliki, ali oba su prilično prašnjava. Izduvao sam ih, plavi unutrašnji jeste čist, ali se pitam da li je bolje sve to baciti, ili raditi sa njima. Imam ponudu za filtere vazdušne oko 2200 i 1500, i za filter klime 8300. Filteri goriva su stigli američki, a ovo nisam još uzeo, malo taktiziram. Filter klime sa aktivnim ugljem, to mi je preskupo, a ovi filteri su ok cena.
Traktor sada ima 1113 radna sata.

Da li odgovara dužina tog Donaldson filtera.? On je dugačak 136mm, a originalno ide filter dužine 119mm. Ako odgovara, uzeo bih i ja za Rakovicu.

Ovaj ti nije dobar za rakovicu jer je dugačak i može da ga skrlja ona cev što drži prednji trap da ne ide napred nazad.

Moram sutra izmeriti koliko je dugačak filter na Rakovici, da budem iskren nisam ni gledao direktno filter već sam oznake prepisao sa kutije od filtera koja mi Bog zna od kad stoji na polici. Nadam se da ta kutija ne stoji još iz vremena dok sam imao IMT...

U pravu ste, napravio sam previd! Uzeo sam oznaku sa kutije od Unico filtera koja je bila na polici ne proveravajući ništa, a kutija je verovatno iz vremena dok sam još imao IMT-a. I baš sam sad pogledao šta to čuvam u njoj - kad ono filter goriva za rusa. :) :sjasi:::sramota::

Na traktoru je Fradov filter i vidno je kraći. Onda sam malo pravio reda na toj polici i usput nađem još jedan Fradov uljani filter za Rakovicu (taj kratki), jedan Fradov za gorivo i još dva Unikova za gorivo, naravno svi novi. Obradovao sam se kao kad u džepu nađem neku tutnutu zaboravljenu novčanicu. :)

U pravu ste, napravio sam previd! Uzeo sam oznaku sa kutije od Unico filtera koja je bila na polici ne proveravajući ništa, a kutija je verovatno iz vremena dok sam još imao IMT-a. I baš sam sad pogledao šta to čuvam u njoj - kad ono filter goriva za rusa. :) :sjasi:::sramota::

Na traktoru je Fradov filter i vidno je kraći. Onda sam malo pravio reda na toj polici i usput nađem još jedan Fradov uljani filter za Rakovicu (taj kratki), jedan Fradov za gorivo i još dva Unikova za gorivo, naravno svi novi. Obradovao sam se kao kad u džepu nađem neku tutnutu zaboravljenu novčanicu. :)

Koliko kostaju Donaldsonovi filteri sto si uzeo?

Ovi za gorivo (P556245) su 384 din/kom, a ovaj za ulje (P557780) je 716 din/kom. Cene su sa PDV-om.

Samo da opet napomenem (da se neko ne zezene čitajući ove postove), pogrešio sam - taj uljani nije za Rakovicu, za IMT verovatno jeste.

Nazad
Vrh