Slobodna diskusija o traktorima

Sa 539 1000_1200h i nije mi žao drzati ga u FULL stanju jer to zaradi
Npr radi oko 4ha voćnjaka 10_12 kultiviranja, 5_6 tanjiranja
3_5 prskanja
Pipalica freza
Košenje detelina i livada, skupljanje baliranje, prevoz, transport i širenje stajnjaka
berač kukuruza, tarup,setva prskanje špartanje, rasipač, baš se naradi, idem logikom kad nateram 15000h prodaji ga naravno izmedju jednom izremontuj pretresi sve, prodaj biće lep mlad
Uzmi drugi ili novi kao ovaj što sam našao u selu 400h 15godina
Većih ima više pa malo prave, 560_transport, čišćenje ovčarnika utovar stajnjaka, oranje spremanje 40-60kj + nešto usluga, najviše u podrivanju voćnjaka na 50_60cm krtična drenaža naravno 1 radno telo+ bukagija 1_2 spora blokada
Slabo sati 400_500h ništa

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
Ti kada budes nagurao 15.000 sati u fergusonu,neces bas biti fizicki kadar da udjes u bilo koji traktor vise ;)

Kada sam letos resio da kupim traktor najvise mi se svideo newholland t6050. I resim ja da ga kupim, dobio sam na ga 55000e i nek ide zivot, isplaticu ga. Ipak je extra masina udobna, dobar motor, dobar menjac. Posle kad sam dobro razmislio, taj traktor za te pare treba da RADI. Uzeo sam yto 1204 i on se igra sa 150 jutara koliko sad obradjujem. Izorali smo 120 jutara za 7 dana, malo se menjali ja i cale nismo ni osetili. Naravno da on u kabini ni priblozno nije kao zapadni traktor, ali i da povecam malo zemlje moze da se odradi sa njim sasvim dobro. Najveca glupost je kupiti nov zapadni traktor i da pravis 200-300rh godisnje.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Koliko je bio Yto1204?

Npr ložim se da uzmem TAFE 45DW medjitim u selo je došao JD 5045 nije dw
Jd ima duplak sa klimom, kompresorom vazdušnim sedištem i 3 para izvoda, ali se NE sklapa u SRB
verovatno u budućnosti ću uzet taj TAFE strpat klimu i dobro sedište, izlaze je lako meni trebaju za prednji utovarivač
Stisnuti ga u posao

Kada sam letos resio da kupim traktor najvise mi se svideo newholland t6050. I resim ja da ga kupim, dobio sam na ga 55000e i nek ide zivot, isplaticu ga. Ipak je extra masina udobna, dobar motor, dobar menjac. Posle kad sam dobro razmislio, taj traktor za te pare treba da RADI. Uzeo sam yto 1204 i on se igra sa 150 jutara koliko sad obradjujem. Izorali smo 120 jutara za 7 dana, malo se menjali ja i cale nismo ni osetili. Naravno da on u kabini ni priblozno nije kao zapadni traktor, ali i da povecam malo zemlje moze da se odradi sa njim sasvim dobro. Najveca glupost je kupiti nov zapadni traktor i da pravis 200-300rh godisnje.

Raso 55 sa pdv ili plus pdv?

Malo preterujete sa tim satima,za 1500 sati godisnje se traktor ne gasi!

Uz svo duzno postovanje i bez ljutnje ,ali 1000+ sati godisnje u traktoru provode radnici ne gazde.Ako je toliko potrebno sedeti u masini,da ti bude druga kuca maltene,ja bih razmislio zaposliti se negde u nekim boljim uslovima rada.Ferguson nije ni za 100-200 sati da provodis u njemu a kamoli vise,zdravlje nema cenu,cuvaj ga.

Naj više sati koje znam da je traktor napravio za 1 kalendarsku godinu je 3500h.napravili su ljudi iz Crvenke "NOVO PLUS" gazda Novo i radnik Njoko traktor AXION 850 verovatno ih neko zna
Oranje spremanje tanjiranje!!!

Računaj da danas u dobrom poslu jedan vozač napravi 10_13h
Komšija u selu ima 539, radi 15kj+ dosta usluga prevoza šuta i zemlje jednoosovinkom i svinje vozi celu zimu kavezom za 3 mesara

Zato pitam kolika je cena kineza. Pretpostavljam oko 38.000 evra. Moje vidjenje stvari, na 150 jutara zemlje to je nikakva razlika u ceni izmedju yto i nh, s obzirom na razliku ta dva imena, po pitanju svega.

A da su vam cene zakupa iole normalne, nov zapadni traktor bi se daleko lakše otplatio i zaradio.

Раде као црнци код њега, отишао један из села да вози холмер или шта ли већ има за репу. На заливним системима раде по 12 сати исто знам пар људи. Па колико издрже. Има и рага белоруса али и добре механизације.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Zato pitam kolika je cena kineza. Pretpostavljam oko 38.000 evra. Moje vidjenje stvari, na 150 jutara zemlje to je nikakva razlika u ceni izmedju yto i nh, s obzirom na razliku ta dva imena, po pitanju svega.

A da su vam cene zakupa iole normalne, nov zapadni traktor bi se daleko lakše otplatio i zaradio.
Kineza smo dobili na 35000 jer nam je to drugi yto koji smo kupili. 20000e nije mala razlika(bar za mene). Da imam svojih 100 jutara zemlje kupio bih ga, ovako imam 45 jutara, a za razliku u novcu moze se uzeti nesto zemlje, prikljucna masina... To je moje razmisljanje. Kod nas je zemlja na vecito od 3000- 8000e a arenda se vrti od 150-200e zavisi od zemlje.

Uz svo duzno postovanje i bez ljutnje ,ali 1000+ sati godisnje u traktoru provode radnici ne gazde.Ako je toliko potrebno sedeti u masini,da ti bude druga kuca maltene,ja bih razmislio zaposliti se negde u nekim boljim uslovima rada.Ferguson nije ni za 100-200 sati da provodis u njemu a kamoli vise,zdravlje nema cenu,cuvaj ga.
[/Q Svaka ti je na mestu,odlican post!

Npr ložim se da uzmem TAFE 45DW medjitim u selo je došao JD 5045 nije dw
Jd ima duplak sa klimom, kompresorom vazdušnim sedištem i 3 para izvoda, ali se NE sklapa u SRB
verovatno u budućnosti ću uzet taj TAFE strpat klimu i dobro sedište, izlaze je lako meni trebaju za prednji utovarivač
Stisnuti ga u posao

Da li je bolji TAFE 45DW za 17i nesto hiljada ili solis 50 za iste ili skoro iste pare, cini se solis mocniji traktor, u svakom slucaju i spolja i unutra bolji. E sad za kavlitet odnosno za iskustvo te pitam kao majstora. Opet po komentaru jednog majstora kod mene, mada ovih solisa ima vrlo malo kod nas, racunam da imas vece iskustvo. Od ovih sto se sklapaju u SRB sta je po tebi najbolje. Ne znam da li potpada mahindra u tu pricu, ima ona 6050 DW tu u klasi do 50 KS, ne izgleda lose.

Da li je bolji TAFE 45DW za 17i nesto hiljada ili solis 50 za iste ili skoro iste pare, cini se solis mocniji traktor, u svakom slucaju i spolja i unutra bolji. E sad za kavlitet odnosno za iskustvo te pitam kao majstora. Opet po komentaru jednog majstora kod mene, mada ovih solisa ima vrlo malo kod nas, racunam da imas vece iskustvo. Od ovih sto se sklapaju u SRB sta je po tebi najbolje. Ne znam da li potpada mahindra u tu pricu, ima ona 6050 DW tu u klasi do 50 KS, ne izgleda lose.
Meni zapala za oko Mahindra 6060 dw ,ta bi mogla i da vuče 2 redni berač (možda),ali niko da kupi pa da čujemo utiske

Ako gledaš ove zbog subvencija uzmi u ubzir i foton lovol (oni do 50ks se sklapaju kod nas) mislim da je kvalitetniji od ovih indijaca...

Meni više odgovara tafe, solisa ovde nema uopšte, ako ništa u tafea staje i naš menjač, i motor
Medjutim čovek u selu ima tafe 42 već 10g
Napravio 7000h samo kvačilo radio
A ili kosi rotacionom165
Balira
Berač
Ore
Sprema
Na Čeneju isto kod Petka se naradio Tafe42 oko 4000h
Tako da za sad pozitivna iskustva
Solis mi nije poznat, liči mi na malog kineza a on se loše pokazao za razliku od velikog
Tako da glasam za TAFE

3 manhidre imaju u selu ljudi su zadovoljni
Suvi su motori, nisu kvarljivi, ali meni su gadni u pm
Nizak most napred
Nema 45ks duplak

Razmislite dobro o YTO traktoru,po meni bolja opcija od rusa.Pričao sam sa ljudima koji ih voze,nema nekih velikih problema a vozi ih ko stigne.Kažu da su se jako dobro pokazali,to je ipak Fiat licenca.
Fiat licenca, ali samo zadnjeg dela traktora..... menjač, dif, hidraulika,poluge..... Motor je britanska tehnologija-Harry Ricardo (nije Perkins) naravno kineska kopija.
Što se tiče zapadnjaka, nisu ni oni što su bili.... Eno doš'o nov u selo, natuk'o 100-ak sati i krepo menjač. Navodno je nešto pogrešno sastavljeno u fabrici..... Ne bih više da pišem jer će vlasnik traktora biti izriban. Iovako se natezao sa njima.....

Velike YTO 110ks ne fiat sam gledao u JEDINSTVO ŽABALJ super su bili
Ima u Zmajevu Rakić kaže zadovoljan
Ima i u selu par komada
Svi 80+ks dobro sluze, oni mali 45_55 su djubre
Kad još radi kod Pidže Letića ona 90ka to su dobre mašine
Sve znam većinom neke aljkave i sirove
Rakić je pedantan
A taj 90 je baš moćan

Nazad
Vrh