Slobodna diskusija o traktorima

Luka;
Pa s obzirom da imam još dva traktora koja su uposlena i nije malo... A i kad je kupljen daleko manja površina je radjena nego sad. Sad iz godine u godinu sve više radi.

Luka;
Pa s obzirom da imam još dva traktora koja su uposlena i nije malo... A i kad je kupljen daleko manja površina je radjena nego sad. Sad iz godine u godinu sve više radi.
Darko druze 400_450h godišnje??
Po meni nije isplativo
Sve ispod 1500h godišnje je malo
Jel iko razmošljao o MC cormick c max 115 on je 81kw
4 cilindra turbo perkins
Eno ih u bivšoj firmi oko 6000h bez većih problema????

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Zovem zbog radi TTX 230
Ovi su ok skroz, baš rade od trsnsporta vagonki 511, do makazarki 7350kg prazna
maja sejalice sklopive 12 redi,
Baš su super
Jeste malo lagan 3700kg
Ali naradili su se stvarno, oko 1500h godišnje u firmi
Jednom je pukla spojnička, a dvoma ništa
Rasipači 1500kg
Veliki tifoni 500m fi 110
Svi znamo koliko je tezak pun vode

Po meni nije isplativo
4 cilindra turbo perkins

1500 sati godišnje???

Koliko velik treba da budeš da ti traktori prave minimum 1500 sati godišnje???

Po meni nije isplativo
4 cilindra turbo perkins

Auuu kako si ga preterao sada,ispadne da na 300 kj treba da obradjujes samo sa fergusonom kako bi napravio 1500 satio_O

6800 (99kw) су се показали веома издржљиви и поуздани. Нигде није уље процурило као код мтз. Прегазили су преко 30000 рс мотори су рађени код свих у фирми где радим(неки и 2 пута). И већ их сад стиже замор. Сензори на мењачу и реверзер, генерално струја.Не воле лоше гориво, могу и исправни мотори да сркну доста уља. И Још једна ствар, ако се упрегну у транспорт могу да потроше колико 2 мтз 820. Тако да их користе сада само за орање а транспорт раде генерално репарирани мтз.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Pronadjite studije o isplativosti traktora!!
Traktor treba što pre da se isplati(8-9000h)
Ovo kod nas nije rentabilno uopšte!!

Postavlja se pitanje koliko dana npr treba da oreš???
Ako 82 uzore danas oko 5"6ha oreš 30 dana
Spremi danas 10_13ha spremaš 15 dana

На свим великим комбинатима 80-тих и 90-тих белоруси су носили производњу. Било је и доста страних трактора али не и делова тако да су више стајали него радили. Кад би накуцали 4-5000 рс ишли би на лицитацију и куповали су нове.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ma kakav traktor?Mukotrpno izgradio reputaciju bad boy-a sas`golf serije 28-) samo fali da me vide kako teram traktor...ode sve u vodu...😑

Luka, koliko ti sa tvojim traktorima praviš sati godišnje?
Sa 539 1000_1200h i nije mi žao drzati ga u FULL stanju jer to zaradi
Npr radi oko 4ha voćnjaka 10_12 kultiviranja, 5_6 tanjiranja
3_5 prskanja
Pipalica freza
Košenje detelina i livada, skupljanje baliranje, prevoz, transport i širenje stajnjaka
berač kukuruza, tarup,setva prskanje špartanje, rasipač, baš se naradi, idem logikom kad nateram 15000h prodaji ga naravno izmedju jednom izremontuj pretresi sve, prodaj biće lep mlad
Uzmi drugi ili novi kao ovaj što sam našao u selu 400h 15godina
Većih ima više pa malo prave, 560_transport, čišćenje ovčarnika utovar stajnjaka, oranje spremanje 40-60kj + nešto usluga, najviše u podrivanju voćnjaka na 50_60cm krtična drenaža naravno 1 radno telo+ bukagija 1_2 spora blokada
Slabo sati 400_500h ništa

Poslednja izmena:
Kada sam letos resio da kupim traktor najvise mi se svideo newholland t6050. I resim ja da ga kupim, dobio sam na ga 55000e i nek ide zivot, isplaticu ga. Ipak je extra masina udobna, dobar motor, dobar menjac. Posle kad sam dobro razmislio, taj traktor za te pare treba da RADI. Uzeo sam yto 1204 i on se igra sa 150 jutara koliko sad obradjujem. Izorali smo 120 jutara za 7 dana, malo se menjali ja i cale nismo ni osetili. Naravno da on u kabini ni priblozno nije kao zapadni traktor, ali i da povecam malo zemlje moze da se odradi sa njim sasvim dobro. Najveca glupost je kupiti nov zapadni traktor i da pravis 200-300rh godisnje.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Nazad
Vrh