Slobodna diskusija o traktorima

@Milos88
Ima i Rusa svih vrsta od 80 pa do 130ks u mojoj okolini, Torpeda ne gledam jer za lake poslove imam vec dovoljno traktora. Odlucio sam posto sam Sandorov traktor ispustio da sacekam Ipard i da konkurisem za nesto. Tj 100-120ks opseg, 4cil, min 400Nm obrtnog, hidraulika min 5t, pozeljno 16 brzina ili vise, maksimalna da mu bude 40km/h.

I kad u najboljem slučaju možeš da očekuješ da ti traktor bude u dvorištu preko Iparda?
Ne nameravam za sad nikakvo veće ulaganje ni sa, ni bez Iparda, čisto informativno pitam.

A sto si odusto od onog nju holanda od 125 ks od 6 cilindara,zaboravio sam koja je oznaka mene je taj bas ekstra,a sto se tice Nm mislim da kod traktora nije to toliko bitno,neces ti sa njim ko sa autom ulaziti u kriticna obulazenja da mora u sekundi da povuce,.

Treba naseg kolegu razumeti zimsko doba internet ,snimak ovaj onaj sve lepsi od lepseg ma ko dete u prodavnici igracaka ali kad dodje prolece svi sedamo u ono sto imamo i do sledeceg mastanja, Bojceticu nemoj se ljutiti ovo se i na mene odnosi . Tebi i svima zelim da kupe i uzdravlju voze omiljene traktore:ppozdrav:

Pazljivo citam vec par stranica da vidim sve o MTZ traktorima jer od skoro ga vozim sticajem losih okolnosti,i moram reci da su jake masine bar za moj pojam.Da ne brkamo pojmove nema zelenih nema crvenih nego cenovne mogucnosti i to je to.Traktor od 100ks se ne kupuje za 25000 evra mislio sam na novog,tako da uporedjujte samo ono sto ide jedno sa drugim.

Mozda se nerazumemo Rale,poenta da rus od 110 ks preko iparda te izlazi 15 hiljada ,a kejs od 110 ks izlazi 25 hiljada ,dal se izrizikovati jos tih 10 pa uzeti kejsa,jel tu vise nije razlika 30 hiljada nego 10.A imas prava na samo jedan traktor.

Vileda nece biti nikada, ja nisam toliko pedantan. Menjam ulje, filtere i gledam krucijalni delovi masine da su ispravni maksimalno. Stevo sam sebi si odgovorio. Razlika Maxxum 110 i Rus 1025 kada se uzme u obzir povracaj je 9.000e, ko je u pdv-u jos manja je razlika. Maxxum 125 sam odustao jer mi je prevelik za univerzalan traktor, 6cil je potrosac u vozanju a nemam nameru da kupujem 12r sejalicu verovatno nikada u zivotu. 6r ce nositi Maxx 110 samo tako, pa i Rus 1025 sa Monoblokom. 127ks 6cil ima smisla za plug i najbolji deo tog traktora je menjac, steta sto maxx 110 ide sa 24x24 a ne sa 16x16 powershift.

A sada ako nas vecinu otkace sa Ipard-a onda cemo videti sta cemo. Bilo bi mi najbolje da i je baba iz HU pa da mogu Prosperitate onda bi uzeo JD 6xxx R:ppozdrav:

@brankovic
Ti traktori nece stici za oranje 2018 najverovatnije.

Samo kupujte traktore za oranje, uz dužno poštovanje većina nema oranja sa nekim polovnim srednjim traktor i plugom dvobrazdnim desetak dana.

Naspi 1-2l 100% alkohola on ce se sjediniti sa vodom i voda ce zajedno sa njime sagoreti ali sto kaze kolega Diesel voda bo posle 24h trebala sama da se izdvoji i da padne na dno verovatno tu ima jos neke smese mozda je u pitanju parafin pa se izdvoijo zbog niskih temperatura!

Nazad
Vrh