Slobodna diskusija o traktorima

Kad vidite da je kod JD gotovo svaki deo napravljen iz celicnog okivka shvatićete zašto su to jedni od najdugovečnijih traktora. Serije 00 i 10 su neuništive, gotovo 100% mehaničke bez suvišne elektronike, a oped dovoljno savremeni i udobni. Ako uzmete u obzir činjenicu da puna generalna za 6-tocilindricni JD motor sa rukama kosta oko 750000 (serija 8x10) i da posle toga taj motor napravi 20000 rs bez problema, lako cete izračunati koliko kosta moto cas.

Jedno OFF pitanje, kada i ako budu ovi Ipard konkursi, za sta konkurisati i kako ce se to odvijati? Traktori kod ns bar na jugu su 30+ godina i nov traktor 10 godina nisam video. Ako bude da se nesto od placenog vraca, sta novo kupiti? postoje li jos Rakovice DV ili nesto slicno, MTZ? Pitanje se odnosi na manje poljoprivrednike sa 5-10Ha.

Koliko ja znam, subvencionisace EU traktore proizvedene u EU + zemljama kandidatima (Turska). Indija, Kina,Belorusija nece se subvencionisati. Mozda bude nekih promena dok to jos krene, ali za sada su ovakve informacije.

A model koji ces kupiti moras sam odluciti.

Pozdrav drustvo,imam jedno pitanje.Naime pre 2 dana greskom uspem 4-5l vode u rezervoar s naftom.Posto je voda teza jedan deo je potonuo na dno rezervoara i taj deo vode sam ispustio i istako jos jedno 4-5l nafte pomesane s vodom.Golim okom mi je delovalo da je ostatak goriva cist tj,bez vode medjutim kad sam nadrukao na AC pumpi u casici primetim da se je gorivo zamutilo.Posle toga sam ispustio iz rezervoara preostalo gorivo i na oko deluje bistro,normalo medjutim cim promuckam zamuti se.Dali ima tom gorivu spasa,tj ako odstoji jedno vreme u kanti hoce li se voda sama po sebi odvojiti vremenom iz nafte?Zao mi baciti 40l nafte.

Nije mi problem moze da odstoji i do leta,nisam ni planirao sad iskoristiti to gorivo,vec sam usuo cistu naftu u rezevoar.Ne igra mi neku bitnu ulogu ta kolicina nafte al ipak ne bih da bacim ako nemoram.Probacu ga ostaviti vani kao sto kaze Goran i na nekom jacem minusu pretociti u drugu kantu pa nek ceka leto.

@bojcetic ne znam da li je zbog tebe (sala :osmeh:) ali gledam sad ima nekoliko traktora iz So i blize okoline na netu, od Rusonja, Zetora do Torpeda 90ke/75ice....nisi o njima razmisljao, pa da pazaris iz komsiluka? :ppozdrav: Meni su ti zelembaci primamljivi, mada ima drugar, svaki deo kao da je od zlata, papreno skupo...a traktor 30tak god...:sjasi:

meni su jako primamljive 90ke ali za te slicne pare uzmes lepog rusa 20ak god mladjeg a i kabina mnogo bolje resena kao i ceo trktor, a po meni vodeno hladjenje ipak pouzdanije.

Ne svidja mi se agrolux, bio sam da pogledam. Cak je i doata skuplji. Ima i john deere seriju iz Indije, mali traktori, dosta povoljni al njih nisam gledao. Rusa imam 20 godina pa mi dobar pa kontam da bi i mali bio dobar.

Nazad
Vrh