Slobodna diskusija o traktorima

Sve, sve, ali ova kosa vuca na 9:33 im je nedopustiv propust.

Salim se, naravno, odlicna reklama. Posebno je interesantno koliko su kadrovi sa hranom orgazmicni, kako je stalno prelivaju. I svuda je prisutan pirinac na tanjirima, vidi se kome je reklama najvise usmerena.

Alaj su ga pakistanci nakindjurili :haha:
Sto nisu i belaruse u Srbiji prikazali?
Mozda su i nasli neki lep primerak al su odustali kad su videli da treba 20l famina da bi ga oprali od ulja sto pisa na sve strane kao pinjata. :haha:

gledam malo i nove traktore sa oko 70-80ks, tipa deutz agrolux ili ursus c 380 ili 382......cjena oko 25-30 000€
jel netko zna nešto o njima, neizgledaju loše......

u ns na sajmu kada sam vidio voćarski fendt da košta 82000€, nisam mogao vjerovati....

Kod nas imaju fendt-a novije generacije i sve u svemu jako se lose pokazao. Problemi sa menjacem i sa ostalim sitnicama (jedino Deutz motor radi sve ok) a PRESKUPI delovi. Covek kupio Fendt-a misleci da je to najbolje, medjutim mozda stariji modeli.

Pogotovo u teskoj zemlji crkavaju samo zvoni, ''Pobeda'' u Boki imaju 936, otisao Vario, prednji trap, stalno neki andrak mu fali. Isto i Valtre, crkavaju menjaci, vise puta radjeni, a u Dzonija 340ks samo nafte sipaju. U teskoj zemlji dzoni ih sve karose i ne moze ni jedan da mu pridje.

Meni sofer kojeg jako cenim (znaju Staparci o kome je rec) kaze da ne gledam nista drugo sem JD. Koji god model da uzmem necu imati nista sem sipanja goriva. Radio je u svim mogucim JD 6xxx kao i 8xxx (7xxx mislim da nemaju nijedan) i to je neprejebiva masina pogotov 6x10 i 6x20 modeli. Problem je samo sto JD je vidno skuplji od CNH, Claasa, SDF, a ja koliko radim verujem da ce mi bilo koji zadovoljiti potrebe jer necu ga terati kao oni 24/7 i u brazdi menjati ulje.

бајо све зависи у каквом је стању машина,какав је возач, какав је мајстор и какви су делови за замену. знам људе који баратају фендовима и масејима новије генерације и нико нема поблема. али зна се кој део одакле се купује. на форуму читам да су цене делова много масне,безобразне,пргаве и тд али квалитет мора да се плати.

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Ovaj je valjda 933 ili 930 kupljen nov. Svi delovi se uzimaju kod distributera, nisu to pilicari da kupuju polovne delove i slicno, vec firma koja radi 4000ha. Kod njih se to pokazalo kvarljivo. Na 100ha bilo koji ce raditi godinama.

Ja sad prvi put cujem da je na valtri radjen menjac, koliko sam cuo ovde kod matijevica u vrscu pice te valtre jako lepo bez nekih kvarova.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Ja sad prvi put cujem da je na valtri radjen menjac, koliko sam cuo ovde kod matijevica u vrscu pice te valtre jako lepo bez nekih kvarova.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Nisu lose te Valtre sa obzirom ko ih vozi,ali imali posle 4-5000sati su pocele ozbiljne popravke,dok ima je Claas ares od 190ks imao prvi kvar na 11000sati i to nije hteo da prebaci u brze i to su resili i evo radi
A sto se Fenda tice,oni su pre 3 godine uzeli novog 936 i znam da su imali problema sa Variom i elektronikom,a cena negde oko 250000e. Proletos su im dali iz Zlatice Jd 8420 sa 22000sati,eno ga radi ubija,nemogu mu nista u oranju. Stvarno je zivotinja od traktora.

Nazad
Vrh