Slobodna diskusija o traktorima

Skoro je neko na forumu pisao kako mu smeta kad za TORPEDO po oglasima pise DEUTZ. Sad naletim na jedan snimak pa obratite paznju sta pisu stranci za nas IMT.
[video=youtube_share;pmBqiVSa_1M]https://youtu.be/pmBqiVSa_1M[/video]

Ma ne radi se o tome baš naprotiv kontra verzija,nego mnogo njih i Torpedo krsti u Deutz a traktor ni blizu pa se nedavno povela i polemika oko toga...A kolega kačio ovaj snimak upravo zbog toga da i stranci dižu IMT pored Masseya ne samo ovdašnji narod Torpedo pored Deutza...Drugi put ti već neću pokušati da objasnim,lepše bolje ne umem...:haha:

Tako blizu a tako daleko...:ppozdrav:

P.S. Ne volim ni IMT,ni Massey,ni Torpedo,ni Deutz znači meni su ista govna,ako dobro razmislim nevolim ni jedan traktor...samo sam preneo kolegi poentu one diskusije i ovog snimka...:ppozdrav:

Ja sam ucestvovao u "diskusiji" onomad, i ja sam rekao da mi smeta kad udjem u oglase da pogledam "deutz" a ono 80% torpedo traktori.
Ljudi su sve lepo napravili za pismenog coveka, ali to kod nas ne vazi, sto bi stariji rekli "udri mujo da je vise vojske" pa nema veze kako i sta.
Neko je pomenuo gore da su isti traktori.
Ja sam licno vlasnik jednog torpeda, tacno je da su vizuelno skoro isti ali razlika u hvalitetu delova je jako velika

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Sve zavisi kolike radne sate napravio i šta je radio kod koga je bio traktor i jel bio u šupi i redovno održavan za tih 30 godina.Mnogi imaju traktor sa 95% prva ugradnja delova...Npr. da traktor radi 200 sati godišnje x 30 god.,može da ima i zadnje gume fabričke...:ppozdrav:

Ja sam pre 10ak godina kupio imt 65ak,obradjivso 3kj godisnje,kardan nikad upaljen,prve gume na njemu,ripne ko na novim gumama,pali na minusu sa 45 ampera kumulator...ma sve super,dok ga nisam stisnuo da radi malo vise...prvo su gume eksplodirale,trule za medalju...a posle sam radio i struju,truli kablovi,hidraulik,kardan,lamele i na kraju i motor...pukla radilica na leru..kaze majstor nista ne traje vecno...jednostavno od starosti propada sve...drugar je kupio 577 tih dana,sa ko zna koliko sati i koliko specijala na radilici i imao je manje kvarova nego ja..
Elem poenta price,nesto sto je staro 30 ili 40 godina,uvek ce biti staro i nikad nece biti kao nov

Замор материјала је евидентан....е сад то није толико изражено уколико су испоштоване све норме технологије обраде уз прописан хемијски састав материјала и наравно одржавање делова који се хабају....кад се то не испоштује, буквално се свака машина квари од стајања, па се ми чудимо како и зашто. Зато неке машине од пре 50 година савршено раде уз одржавање какво се захтева......перпетуум мобиле

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Stajanje mnogo kvari masinu, npr. mi smo imali 555 svaki dan je radio i nikad nista na njemu. Menjac nikad diran. A neki u selu nisu dozvolili da im traktor pokisne a uvek nesto opravljaju. Mislim da ne koristenje jednako nepravilnom koristenju masine.

Nazad
Vrh