Slobodna diskusija o traktorima

Posle koliko sati na nekom zapadnom traktoru od 100-ak ks, koji nije jd ili fend nego neki malko jeftiniji (klas, kejs, mf, df, itd ) se smatra da je dalja upotreba ne rentabilna i bolje prodati i kupiti drugi takav?

Pitam hipoteticki, da jedno gazdinstvo uzme traktor za sve operacije u ratarstvu, sta mislite posle koliko sati se moze reci da je traktor odsluzio svoje i da ce dalje odrzavanje biti preskupo, te ga je bolje menjati? Da li je to 10-12 000 sati? Vise/manje? :sta:

To sve zavisi da li bi ti nesto nenadano crklo na traktoru pre nego sto si se ti nadao. Ja verujem da svaki strani traktor novije proizvodnje koji prezivi 7-8000 radnih sati bez vecih kvarova moze da ide na prodaju.

Poslednja izmena:
Ne znam za zapadne strojeve ali u IMT knjizici pise da je traktor pravilno iskoristen ako radi 1000 radnih sati godisnje a da je radni vjek traktora 7 godina. Dakle iz IMT-a su mu predvidjeli 7000radnih sati i ide u otpad ;)

IZvinjavam se ako je ranije vec pisano i obrisacu post ako jeste: oko uvoza traktora iz Hrvatske npr, kolika je carina? Hvala

Poz ljudi. Imam problem sa ursusom, trosio mi vodu i iz hladnjaka su izlazili neki mehurici tj kao neki vazduh i para. Uzmem zamenim dihtunge na glavi tj majstor ne ja, sad opet trosi vodu ali nema mehurica i nema pare i pritisak prilikom otvaranja cepa na hladnjaku nije isti, manji je. Sta moze da bude, majstor mi samo dize ramenima i kaze j.... li ga sta moze da bude? Da napomenem ulje je normalne boje i ne pomera se nivo na meracu, ispada da ne mesa vodu i ulje.

Par creva sam stavio nova i ne primecuje se da curi negde, slavinice takodje dobre ne cure. Kad ga palim ujutru kad je hladnije malo teze upali nego kad je toplo a prilikom paljenja i par sekundi nakon toga izbacuje plavicasti dim. Traktor je kupljen nov 91 god, prvi vlasnik ima oko 2100 rs, nikad nije otvaran a i nije mnogo radio do sada, u poslednjih 4-5 godina je poceo da radi 7-8 ha.

Imao ja specifikaciju odštampanu šta sve ima na traktoru za te pare samo sam negde sklonio pa nemogu da nađem...:ppozdrav:

Nazad
Vrh