Slobodna diskusija o traktorima

Fendt je broj 1 po kvalitetu i izdrzljivosti ali isto tako i delovi za njega su broj 1 po pitanju cena...

Sent from mTalk
Nisu ni oni ono sto su nekad bili.I svabe ih teraju dok su u garanciji i pre isteka garancije ih prodaju-menjaju.Kazu,nisu ludi da placaju skupe delove i opravke.Razmislite i o tome.

Imt 539,inace u nasem domacinstvu zaduzen za lake operacije sejanje,spartanje,prskanje,ima raspon tockova 1300 sto je dobro za medjuredni razmak od 70 cm. Sledece godine cu imati da radim i sa medjurednim razmakom od 50 cm mene zanima sledece da li postoji neki univerzani raspon tockova koji bi mogao ici i u 70 cm redove i u 50 cm redove?

Sta je taj opravljao majke ti?7500e???
Menjac sad sta je sve radio na menjacu ne znam nisam mnogo ni zapitkivao jer kad sam cuo cenu opravke samo mi kroz glavu proslo "lelelele" pa to kao jedan dobar MTZ 820!
Mada kad pogledas da je za IMT-a 5106 generalna menjaca 1500evra sta je onda cudno za traktor takvog ranga i kvaliteta kao sto je Fendt 7500e samo znam da je na opravku zbog delova cekao skoro mesec dana!I posle opravke ga je odma udomio posto mu je navodno u oranju previse grejao hidraulicno ulje sa 4 brazde obrtacem.

Tacno 150cm je kod mene 2 fegusona su rasirena na taj razmak, a jedan je na 130cm za 70cm useve.

Da li je takav traktor malo nestabilniji za neke druge poslove?Ako nije,zašto ga onda fabrički nisu tako namestili?

Sta moze da bude u pitanju sa traktorom?
Na iber tuce beli dim, malo trosi vodu (od prilike litar ipo kad ceo dan radi u oranju) ali ne ide u karter, malo mi vlazi na dihtungu glave sa jedne strane, a kad traktor duze stoji (dve nedelje) vergla i nece da upali bez spreja, cim malo prsnem odma sastavi ko metak i radi bez problema.
Jel dihtung glave u pitanju ili nesto drugo ili vise problema. Rec je o YTO 80-90 kom sam prosle godine uradio PVP pa to sigurno nije uzrok teskog paljenja

Voda ulazi u cilindre ili neki cilindar. Zato nece da upali kad se nakupi vise vode i u radu baca beli dim. Verovatno je dihtung glave u pitanju.

Ne mora da znači da je dihtung ,može biti i naprsnuće jedne od stublina.

Koje hidraulicne spojnice predlazete kupio sam dva para novih spojnica za traktor i vucnu tanjiracu. A one cure da bag sacuva, a nove iz prodavnice.
Sada cu morati kupiti ponovo pa ne znam koje....

Italijanske brz spojnice, čini mi se m imaju naziv, crvena ili plava kapica. Muku mučio sa tim dok nisam njih kupio. Sad tanjirača ni da makne kad stoji celi noć. O curenju nema pomisli. Ja kupio u mikronu u sirigu.

Nazad
Vrh