Slobodna diskusija o traktorima

MONTOYA je napisao(la):
kako drugačije :sta:
koliko ja znam na svakom od pomenutih modela je na satu okvirno oko 1500 obrtaja motora označeno 540 obrtaja priključnog vratila
pa da 1500o/min motora tacno 540o/min vretena.ipak cu 577 da prebacim na 1000o/min!

mislim da je ovde najprikladnije mesto za moj ''slucaj''
posto sam prodavao traktor, pre par dana bili ljudi, probali, nista preterano, par metara napred, nazad,hidrauliku gore dole.... dogovorimo se i bili oni danas po njega.
Uredno isplaceno,prevedeno,overeno.
Posto novi vlasnik nije vozio nikad t40 angazuje nekog momka iz svog mesta koje je udaljeno nekih 50km da ga otera.Posle par sati, zove me da me pita sta moze biti.Kada pusti kvacilo ugasi se traktor.Veceras me opet zove sa objasnjenjem i predlogom.Naime
na traktoru se raspao bocni reduktor i nudi mi ljudski predlog da podelimo stetu od oko 400e (oko 20-25% cene traktora)
Ko je ovde lud?
Inace traktor je kod mene bio 5 god pretresao sam mu SVE.Ove jeseni mi je uzorao 25 kj bez i najmanjeg kvara, opran i prodat.

Mislim da taj reduktor nije toliko skup čak i sa rukama.
Po nekom novom zakonu o zaštiti potrošača (ako se tako zove), bilo je u emisiji SAT, i na polovnu robu važi garancija o ispravnosti. U prevodu: može da te tuži ! Raspitaj se negde o zakonu.

Ko meni moze da garantuje da ga indijanac nije probavao u petoj ,sestoj sporoj za sta reduktor po proizvodjacu nije predvidjen :sta:
sam reduktor je oko 300e e sad kolko ce majstor biti bezobrazan

Razumem ja šta ti kažeš, ali mislim da bi najbolje bilo da se to popravi. Odvedi ti tvog majstora da vidi šta se desilo.

zorancile je napisao(la):
Razumem ja šta ti kažeš, ali mislim da bi najbolje bilo da se to popravi. Odvedi ti tvog majstora da vidi šta se desilo.
Nepada mi na pamet.Ja nizasta nisam garantovao, da jestao uz put, nema problema.Ali da dodje kod njega u avliju i onda se raspadne tu vec mnogo faktora moze da utice

e pa ovako sasa,ti si njemu to prodao u vidjenom stanju bez ikakve garancije na traktor ako sam te dobro razumeo?ako je tako nemoze on od tebe da potrazuje nikakvu naknadu za kvar nastao posle preuzimanja robe,a zakon koji spominju o zastiti potrosaca jos niko ne primenjuje!

BELIT577 je napisao(la):
e pa ovako sasa,ti si njemu to prodao u vidjenom stanju bez ikakve garancije na traktor ako sam te dobro razumeo?ako je tako nemoze on od tebe da potrazuje nikakvu naknadu za kvar nastao posle preuzimanja robe,a zakon koji spominju o zastiti potrosaca jos niko ne primenjuje!

primenjuje se zakon ali ako su u ugovor naveli da je traktor prodat u viđenom stanju onda se ne nerviraj jer ne može ti ništa

u jednoj stavki ugovora pise:
-kupac kupuje vozilo po vidjenju u nadjenom stanju.

Ma,najneprijatnije je u svemu tome sto je traktor stvarno bio ok.Ja kada sam ga uzeo nisam mu radio samo, limariju,sve ostalo sam morao remontovati.Posle prvog kruga sa plugom se raspao kmompletan menjac i nisam zvao babu sto ga je prodala da joj kazem da delimo bez malo 1000e.
Stvarno mi je zao coveka, znam kroz sta prolazi ali ....

Jel skupo ovo za 90E, djeluju pravo dobre:

http://www.quoka.de/nutzfahrzeuge/t...8212_9477_adresult_58248573_pic_44902835.html
Post je spojen: [time]1298047025[/time]
Što se tiče ovog T40, 100% je taj lik koji ga je vozio do kupca nesto sje*ao ili se novi vlasnik silio na n njemu nesto u redukovanim brzinama, a pravilo je (piše čak i u uputstvu za korištenje za T40, imam ga negdje na ruskom) da se te brzine (čini mi se peta i više) ne smiju koristiti za teske poslove (oranje npr). Mogu se kladiti da su čupali neki panj ili nekoga ko je zapao negdje pa ubacili u redukovane kontajući da je T40 tu najjači.

Inače taj reduktor je čudan stvarno, na onakvom traktoru gdje je gotovo sve (sem kabine) predimenzionisano i grubo konstruisano, taj reduktor izgleda kao da je od motokultivataora, vas sam gledao slike i bas je sav nekakav malen i nježan.

Ništa ti ne brini, traktor je po preuzimanju bio ispravan, u ugovoru stoji da je kupovina "na vidjeno". Tvoja savjest je čista a i po zakonu nisi ništa kriv.

miroslav k je napisao(la):
@zombie_666
nije skupo ako ima ko da ti donese, mislim da su te kuke 1 kategorija, ne mogu na rusa i jaceg IMT

Jesu prva kategorija, pise tamo u oglasu. I meni se cini da nije skupo uopste, djeluju dosta dobro, a imaju i komplet opremu, čak i bazične elektrode za zavarivanje. Slab sam trenutno s parama, ne vjerujem da ću moći kupiti (imam sestru tamo pa sama kupovina nije problem, ali sam slab sa parama jbga :( )

5yvo5k.jpg

t8mceu.jpg

sta mislite o ovom.

Nazad
Vrh