Slobodna diskusija o traktorima

Odg: Balirka

razumeo sam sad je :D!taman i onko moram da otvarm plocu hidraulike da sredim pumpu, poceo je sporo da podize.
Post je spojen: [time]1297775408[/time]
http://tinypic.com/view.php?pic=1zzp16a&s=7 evo ja to radim ovako577+markant+prikolica namenski pravljena samo za bale 8m i gas :bravo:

@BELIT577

Ako je poceo sporo da dize moguce je da su ti samo otisle gumice na cevki koja ide od pumpe do ploce hidraulika.

Da bi promenuo kardansko vratilo, lakse ti je da skines ukljucivac od prednje vuce jer svakako moras skinuti seger i medjuzupcanik za pogon prednje vuce koji stoje na kardanskom vratilu.

Postoji i druga varijanta ako u onoj 'njusci' pozadi imas zupcanike. Umesto da cerupas pola traktora, mozes da promenis zupcanike i to kratko izlazno vratilo i onda ces imati brzi kardan nego sa direktnim vratilom.

Bubu je napisao(la):
@BELIT577

Ako je poceo sporo da dize moguce je da su ti samo otisle gumice na cevki koja ide od pumpe do ploce hidraulika.

Da bi promenuo kardansko vratilo, lakse ti je da skines ukljucivac od prednje vuce jer svakako moras skinuti seger i medjuzupcanik za pogon prednje vuce koji stoje na kardanskom vratilu.

Postoji i druga varijanta ako u onoj 'njusci' pozadi imas zupcanike. Umesto da cerupas pola traktora, mozes da promenis zupcanike i to kratko izlazno vratilo i onda ces imati brzi kardan nego sa direktnim vratilom.
Onda ce dobiti skoro 1000 obt/min, a to je puno. To ce onda biti samo da pipne gas presa ce da poludi, i pre cemu crkavati lezajevi na presi, jel ce je sigurno terati preko 540 obrtaja kardana

Ne bi "poludela" ako traktor moze da je vuce sa pola gasa.Ali bi isla kao luda i sa upola nafte.To ljudi kod mene koriste za berace i trose 10-12l na hektar sa jednorednim.

Nema svaki IMT 540. Fergusoni imaju 720 obrataja, mislim da i 577 i 558 imaju brze kardane samo zavisi od serije. Moj drug je imao 542 i imao je 720 obrataja kardana, ustvari svaki 542 za koji znam ima 720 obrtaja

Nazad
Vrh