Slobodna diskusija o traktorima

kako vam izgleda ovaj torpedo, jel vrijedi te pare?

https://cackalo.hr/oglasi/477-traktori/55014-torpedo-rx-170

- - - - - - - - - -

:haha: Ima i za to resenja. :osmeh:

file.php

nažalost istinito.....i najgora moguća varijanta i upotreba traktora

Ne znam pravu temu gde pitati u vezi hidraulicnih razvodnika za traktor?
Trebao bi da ugradim u traktor je imam samo jedan izvod za kipovanje i drugi za povrat ulja. Ne znam valjaju li ovi sa oglasa dvosekcijski http://www.kupujemprodajem.com/Rucno-komandovani-razvodnik-dvostruki-19266835-oglas.htm i da li moze da radi sa jednosmernim ako je ovo za dvosmerni, nema nekih problema osim sto vuce i u kontra stranu, kad spusta kipu prikolice npr?

Ako ti treba samo za kipu rucica, imas da kupis jednosmerni razvodnik. Ovi dvosmerni ne valjaju jer prave opretecenje na hidraulicnu pumpu kada stavis rucicu u polozaj za spustanje prikolice.

Dao sam primer za kipu, jer bi ga i za to koristio a treba mi vise izlaza jer sam uzeo samoutovarnu prikolicu i na njoj imam hidraulicnu rudu i pik ap tako da mi trebaju dve sekcije.

To i nije tako novo, ali u svakom slucaju pokazuje u kom pravcu ce ici industrija agro guma. Jedino mi nije jasno kakva je situacija kad je blato.

Kolege, trebao bi da kupim nov traktor ali sam u velikoj nedoumici. Rauzmišljam između dvije varijante nikako da saberem koja je pametnija pa bi volio čuti i vaša mišljenja. U opciji je traktor 45ks 4wd ili 55 ks 2wd, ovaj 45ks 4wd je skuplji oko 1250 E. Trenutno imam torpedo 40 ks 2wd i 3 ha zemlje ali mi je u oranju malo slab to jest proklizava preko 25cm dubine. Traktor mi treba univerzalan za sve poslove a najviše radni sati imam u transportu.

Kolege, trebao bi da kupim nov traktor ali sam u velikoj nedoumici. Rauzmišljam između dvije varijante nikako da saberem koja je pametnija pa bi volio čuti i vaša mišljenja. U opciji je traktor 45ks 4wd ili 55 ks 2wd, ovaj 45ks 4wd je skuplji oko 1250 E. Trenutno imam torpedo 40 ks 2wd i 3 ha zemlje ali mi je u oranju malo slab to jest proklizava preko 25cm dubine. Traktor mi treba univerzalan za sve poslove a najviše radni sati imam u transportu.
Pa zar ti se za 3 ha zemlje isplati kupovati traktor, plus već imaš jedan?

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Ako mu je tesko preko 25cm onda mu skines jednu brazdu ili ga opteretis tegovima da ne klizi. Traktor 40ks jako lepo ore sa 1 brazdom na 35-40cm a dubinu moze do 35cm bez problema u prosecnoj zemlji.

Torpedu treba generalna već ima 8000 rh ali mi netrebaju dva traktora. Situacija je sledeća, pošto sam prešao pedesetu godinu ako uradim generalku torpedu to je po mom mišljenju krpež a za koju godinu neznam dali ću biti u mogućnosti i da krpim a kamoli da kupim nov traktor. Ako sad kupim nov traktor riješio sam se traktora do kraja života. Što se tiče dubine oranja sa jednobrazcom to već radim ali mi je dosadilo. Definitivno je pala odluka za nov traktor samo me muči koji.

Miladine ja sa 60ks traktorom uzorem 40ha, 3ha se moze uzorati bilo kojim traktorom i kada imas 50 godina (poznajem ljude koji mnogo stariji od tebe rade vise od 3ha sa malim traktorima). Uzmi onda 4wd ako imas brda zgodniji je, a prednja vuca je znacajna u blatu i teskim uslovima.

I mene muči ovaj od 55 ks nemam puno zemlje za tu snagu samo bi više trošio goriva bio bi mi sasvim dovoljan ovaj od 45 ks. Čak je ovaj 45 ks 4wd teži od 55 ks za oko 300kg pa sam nekog mišljenja teži traktor još dupla vuča pa valjda može orati sa dije brazde na 30 dubine. Ta mi je dubina bitna jer radim dosta plastenika a tu treba duboko uzorati a koristim i podrivač.

Divim se ljudima kao sto je Miladin...imam kolegu...gazda al kad nesto kupuje 5 mjeseci vaze sta i koliko.......Ja sam totalno kontra..u 5 minuta odlucim sta i kako pa makar se i zeznem...Svakako bi kupio prije duplaka da sam na tvom mjestu...ako ni zbog cega drugo onda kad bi ga moro prodat lakse ces

Nazad
Vrh