MONTOYA
Član
A ko je mogao 70-80-90tih godina kupiti nov JD, MF....A jake konkurencije Imt-u.. Imt i Torpedo su bivsa Yugoslavija.. A zapadni traktori i kombajni, JD, Claas, MF, Fendt, DF itd?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ko je mogao 70-80-90tih godina kupiti nov JD, MF....A jake konkurencije Imt-u.. Imt i Torpedo su bivsa Yugoslavija.. A zapadni traktori i kombajni, JD, Claas, MF, Fendt, DF itd?
Mogli su samo firme da kupuju JD i te ostale zapadne...znam tata se zalepio za nekog Fiata bio i taj se nije mogao prodavati fizičkim licima samo preko neke firme pa da ti oni kao prodaju ali on to nije hteo i uzme Zetora direktno ako se nevaram u tadašnjoj Poljoopskrbi.Mogao je John Deere da se kupi. Odakle su ih kombinati imali, nisu ih pronašli na otpadu. Bilo je i Kubota, stara jedna u selu Boleč. Sigurno nije polovna uvezena. I to sve u vreme SFRJ.
A danas je lako kupiti novog JD? Vidim kad se stvorila mogucnost da se voze zapadni traktori, svi su ostali na Imt, niko nije kupio zapadni traktor... Vladj slazem se sa tobom...
Pa tada je većina individualnih poljoprivrednih proizvođača radila do 10ha zemlje i samim tim nije bilo lako a verujem ni potrebe
sada su stvari drugačije....
U našu avliju ušao nov Zetor 7045 sa češkom kabinom 1983-e.
Napisao sam većinaNije baš tačno,bilo i tad zakupa i USLUGA
Ja sam iz Republike Srpske i mi nemamo uslove za nesto jako ozbiljno, sitne parcele, zemlja losa, brdovito... Ali Srbija, Srbija ima Vojvodinu koja je bogom dana za Poljoprivredu!
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Mogli su samo firme da kupuju JD i te ostale zapadne...znam tata se zalepio za nekog Fiata bio i taj se nije mogao prodavati fizičkim licima samo preko neke firme pa da ti oni kao prodaju ali on to nije hteo i uzme Zetora direktno ako se nevaram u tadašnjoj Poljoopskrbi.
Ako ti kažeš da je bilo tako onda sigurno je bilo tako,nismo imali para za Fiata u prevodu ...možda si i u pravu.
P.S. Imali su približno istu cenu taj Fiat i Zetor.Kao i sad NH i Zetor iste snage i opreme su tu cenovno negde.