putin
Član
Odvrnes cep kraj rucice menjaca,manjim pajserom poguras zupcanik dal napred il nazad zavisi dal je ostao u rikvercu ili napred..3 min posla.Ja kada zaglavi ne znam kako da odglavim Onda zovem u pomoc zeta ili Kuma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Odvrnes cep kraj rucice menjaca,manjim pajserom poguras zupcanik dal napred il nazad zavisi dal je ostao u rikvercu ili napred..3 min posla.Ja kada zaglavi ne znam kako da odglavim Onda zovem u pomoc zeta ili Kuma.
E svaka vama cast ali svima,ima te IMT po 20-30-40 godina i menjac vam zaglavi,pa zar za tolike godina strucnog rada i razumevanja u te traktore niste uspeli resiti taj jednostavan problem koji se resi za 5 minuta i vise nikad ali "NIKAD" ne zaglavi....toliko o onoj prici "znam ga u dusu"......
- - - - - - - - - -
Napiši šta se radi,vidiš da se mučimo pajserima.
Nisi dobro skontao,nije to,nesto jos jednostavnije.Kako mi se cini da je cahura u kojoj sjedi mjenjacuvrnuta u kuciste poklopca mjenjaca i odozgo osigurana kontra maticom. Ova kontra mi se cesto popusta na 549 pa sam nekako smuckao da se i donji dio uvrce u poklopac.
Ako sam ja to dobro shvatio, izvadisstift iz mjenjaca, odvrnes kontru i spustis rucku mjenjaca malo nize da birac ne moze "zaskociti". zakontriras maticu odozgo, vratis stift kroz rucku, zastitna guma preko tog svega i teraj.
Kazem, AKO je i cahura u kojoj se mjenjac nalazi s navojem, nisam to nikad zagledao previse... Vjerujem da tu postoji neko podesenje "dubine" biraca brzina...
Da i to je preporucljivo nekad promeniti,obicno to niko nemenja a trebalo bi.Meni je na fergi pri oranju znalo zaglavit i po 5 puta u toku dana dok nisam promijeno one spiceve na biracu i opruge malo vise razvuko...Jedno vrijeme sam moro obadvema rukama prebacivat dok se nije sve uhodalo i od tad nevjerujem da mi je ijednom zaglavio....Ispado iz brzina nikad nije,dok kod strica cesto hoce niz nagib da izbaci mali reduktor
Necu da kontriram da ispadne da svako svoga konja hvali. Na 539 da li znate nekog kome je crkao menjac? Kod mene ulje u menjacu nikada mislim da nije promenuto. Kako je rekao jedan u selu, to se na fergusonu ne menja
Zar je moguce da niko od vas nije to skontao sta zeza glavljenje,i lakse vam je za minut,dva,tri da pajserom gura zupcanike nego da razmisli,majku mu sta tu zeza stvar.Priznajem ni ja nisam znao ali kad je kap prelila casu resio sam problem posle pola sata razmisljanja i hvala bogu za 4 godine nisam nijednom turio pajser u menjac.Pa razmislite sta ogranicava hod setanja te palice gore-dole.
A ima slucaj u selu gde je jedan cica odglavljivao menjac na 533 dok radi traktor,kao bio strucnjak odglavi ga za sekundu ali jednog lepog dana kad je kisa padala za manje od te sekunde mu sasvim slucajno upadne pajser u menjac kroz cep-rupu i mozete misliti sta se desilo.....
- - - - - - - - - -
Da i to je preporucljivo nekad promeniti,obicno to niko nemenja a trebalo bi.