Smijes me zvati imenom, ne ljutim se ja...
I dalje tvrdim da brena nije nekakav traktor. Ne sjecam se da sam ikad napisao da je cist solidan (mozda i jesam, zbilaj ne znam). Tko god me pita da li da kupi ili ne odvracam ga, ljudi previse ocekuju od tog traktora... Moj traktor u 95% slucajeva vozim ja jer znam meko saltati i meko pustati kvacilo. Znam sta tu seriju traktora "boli" i tako se prema njemu ponasam. Sad je zemlja smrzla i imao sam jos malo oranja i nije mi ni padalo na pamet da brenu palim, sve sam orao s 549.
Znam zasto sam trazio da kupim brenu i clan foruma Kico moze posvjedociti da sam htio od njega kupiti brenu U DJELOVIMA ali me on od toga odvratio i nasao mi ovaj traktor koji sad imam. Taj traktor je meni PRVE GODINE vratio sve sto sam ulozio u njega kroz usluzne radove zbog kojih je i kupljen. Sad da ga bacim u otpad nisam izgubio na njemu NI DINARA i znam sto sam i zasto kupovao. Brena kod mene ima posla jos godinu-dvije i ici ce u prodaju jer realno na 35 hektara zemlje u usitnjenim parcelama jednostavno nemam potrebe za tolikim traktorom. I dalje taj traktor ne preporucam nikome za neke ozbiljnije povrsine. Sposoban 577 DV nove tipe u mom kraju na njivama na koje teram brenu je od brene u svim radovima DUPLO brzi ali je i cjena tog traktora duplo veca... Od brene ni ne ocekujem da kod mene radi 600-700 sati godisnje u teskim poslovima. Od kako imam taj traktor nije napravio vise od 500 radnih sati.
Opet ponavljam, pricam za moj teren, u ravnici ne znam kako 542 nove ili stare tipe radi, ja sam vise puta napomenuo da se radi o mojem podneblju gdje zemlju radim od moje 10. godine. Za teze poslove PROMASAJ za povrsinske radove kako je netko gore i napisao presa, rasipac, prskalica ODLICAN i dalje kraj toga stojim.
Ako ne vjerujes u ono sto pricam, slobodno dodji kod mene pa vidi s cime i kako radim. Nemam razloga ni koristi da lazem APSOLUTNO. Meni ni u dzep ni iz dzepa, sta me briga na kraju krajeva sta ce netko kupiti i sta ce s time raditi...
Sto se tice zaglavljivanja mjenajca, dok nisam prokuzio ovo sto Bubu pise da se ne povlaci rucka prema gore, nikad problema. Razmisljao sam neko vrijeme da rucku mjenjaca malo dublje "upustim" u kuciste ali od kako smo se naucili mjenjati brzine, nema potrebe za time.
539 nekad zna zaglaviti u rikverc npr... Podignem gumu oko rucice mjenjaca, izvadim stift, rucku podignem, samo ubidem u rikverc, vratim rucku dolje, vratim stift, vratim zastitnu gumu i teraj dalje. Ovo je vec postala rutina...