Slobodna diskusija o traktorima

pozdravljam! hteo bih da pitam imam u ponudi od prijatelja crko motor. 533 masey ferguson jednostepeno kvacilo, lose stanje guma sve masno itd. dal vredi uzimati ili ne? i sta mi je napogodnije za vocnjak, leska u pitanju imaim 2 hektara obradive zemlje i ostalo okucnice i voca jos nekih hektar. rus svaki mi je prevelik, 533 je sranje kolko sam skontao. da li 539 je dosta? nemam neki prevelik nagib na placu al nije ni ravan ko tepsija, tako da i zimi kad padne sneg i mokro bude, ne bi da mi se zaglavi. a opet nisam ni pri nekim novcima da odmah kupim traktorcinu sa svim prikljuccima koji mi trebaju. jedno po jedno, al za pocetak koji traktor kupiti?

momci sta je po vasem misljenju najbolje uzeti torpeda 75, 577 ili rusa 82 tu negde oko 6000e

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

Sta mislite, da li je dobro uzeti ovu rucicu volana za traktor? Nemam hidraulicni volan i znam u nekim situacijama lepo da se borim sa volanom, pa se pitam da li bi ovo pomoglo ili smetalo?

p.s. vozio sam malopre kod jednog prijatelja jedan stariji fendt koji ima tu rucicu, i rece covek da je ne ispusta iz ruku. Doduse on ima hidro volan. Zato se pitam da li bi mi nesto znacilo na obicnom mehanickom volanu?

Poslednja izmena:
Dobra je ručica samo taj poklopac spada ako slučajno zapneš rukom.Napraviš novu kuglu kod tokara govorim iz ličnog iskustva.Lijepio sam poklopac al džaba spao opet. Traktor je 533 i služi godinama jednostavno navikneš na nju lakše je posebno u rikvercu upravljati.

Poslednja izmena:
Ja je imam na rakuli i odlicna je stvar...samo je zajebana u oranju ako ti smukne traktor u stranu.

Poslednja izmena od urednika:
Miso, da li si mislio da bas ovaj model rucice ciju sam sliku okacio zeza tj spada, ili generalno govoris? Da znam da li ovu da izbegnem onda.

Ta kugla moze da posluzi samo u voznji,a u oranju i tanjiranju malo teze zemlje neces imat sansu odrzat volan

Poslednja izmena od urednika:
SAmo se igrajte. kugla za volan ide samo na servo ili hidraulicne volane. Na mehanicke samo za cestovna vozila. Stos je kad kuglu drzis u tanjuranju a tockove ne mozes odrzati u pravcu jednom rukom na kugli nikako. otme se kugla iz ruke i dok kazes "keks" lupi te s druge strane dlana. Ja dan danas imam poslijedice od tog sporta.

NIPOSTO ovo ne preporucam na mehanicki volan na traktoru a vi radite kako vas je volja. Rucka je u stanju polomiti prste na rusi samo tako kad se jednom otme a i taj jedan put zna biti i previse...

Na zapadu je zakonom zabranjena a koristili su je dok nisu videli kakve sve probleme može u saobraćaju da izazove. Znam za slučaj da se jednom vozaču kamiona zakačila za odelo i dok se on borio sa njom volan otišo na drugu stranu i tras udes samo takav,zato razmisliti i pamet u glavu...

Ja sam radio s kuglom i bez s mehaničkim i hidrauličnim volanom. Možemo raspravljati o dobrim i lošim stranama kugle ali ako se što kaže kolega drži stalno rukom dosta je lakše upravljati traktorom na njivi. Naročito kod radova oko sjena gdje su njive kratke kao ovdje kod nas u Bosni. To govorim iz ličnog iskustva naravno ako se ne pazi može udariti po ruci.Za saobraćaj je manje praktična al opet to je stvar navike vozača opet ako je ruka na kugli nemože da smeta.

Narucio sam je juce preko kupujemprodajem, i danas je trebalo da mi je posalju. Jutros sam otkazao kupovinu. Nadam se da je nece poslati. Videcemo. A i jako je jeftina pa ako je i posalju, poklonicu je nekome.

Nazad
Vrh