Slobodna diskusija o traktorima

Nije problem sama poteznica (pufer), vec nosaci za kliznu stazu koja vec postoji na traktoru.

Na Rumskom vašaru može da se nađe a ima i po oglasima.Kao što Bobo reče potrebno je napraviti nosač jer se pufer na kamion šrafi direktno na šasiju.Hoće i da se slomi bolcna u puferu usled tesne sprege sa vučnim okom.

Sve u svemu, lakse je a mozda i jeftinije otici kod nekog sto uvozi traktore da mu proda original, atestirani pufer i da ga ne boli glava...

Kontaktirao sam kuma u Austriji, probace on da mi nadje tamo. A videcu koliko traze I ovi u Mikronu. Mada ja ima onu dole poteznicu za tanjiracu, montirao sam je ali mi je nekako nisko za dvoosovinku.

Zašto ja ljudi na mom fergusonu nemam pozadi ovakve dugmiće u raznim bojama kao što ima naš kolega IMT577dv na svom dajcu?

Moj komsija Zoko sipa Ekto dizel sa Lukoila vec 2-3 godine, od kada se pojavio. Ima samo jedan traktor - 539 koji radi bukvano sve operacije na 12ha i plus bere kukuruz i balira usluzno. Bas cu da ga pitam koliko mu trosi u berbi.

Oko 30l gasnog ulja ceo dan,poneki put i nocu.
Ursus C360 i sip eko.
.

To je količina sa kojom bi trebalo da skineš bar 3 jutra a kod mene ide i do 15l.Dok smo terali na D-2 išlo je od 8-10l.Šta su nam ovo uvalili.Ne znam da li da pređem na ED ali kažu da ne valja zbog pumpe.Lepo nisi pametan.Da imam SIP-a sad bi trošio 20l jer je on na tarupu više opterećen od Berka.

Linijska PVP moze slobodno da guta ED. Ona ima posebno pomazivanje za razliku od rotacione koju podmazuje gorivo. Neki u ED dodaju neki procenat dvotaktola ili sae 30 ulja bas zbog podmazivanja. Kod nas jos nekim linijama dobavljaju Loz ulje iz BiH (mislim da ce opet doci na pumpe cim krene grejna sezona), koje smo godinama sipali u sve dizelase u avliji:osmeh:

Nema vise lozike kod nas na pumpama.....mozda neka stela pa da ju sipas a ovako ne...steta,cini mi se da je fergo malo vise dimio ,al je mogo vise uradit sa njom nego sa regresiranom naftom

Ja gasnog ulja trosio 8-9l sa zmajem 142..ali njive blizu kuce i bez stajanja,kipovanje u hodu..dok prosle godine isti sistem al trosio od 12 do 15l a sipam uvek na istoj pumpi, nis mi je u komsiluku..

Juče sam počeo da berem 2j.Naberem 2 prikolice potrošim 15l.Danas završ im tu parcelu,naberem 4 prikolice i potrošim 20l.Znači da sam na 2j potrošio 35l gasnog sranja.

Linijska PVP moze slobodno da guta ED. Ona ima posebno pomazivanje za razliku od rotacione koju podmazuje gorivo. Neki u ED dodaju neki procenat dvotaktola ili sae 30 ulja bas zbog podmazivanja. Kod nas jos nekim linijama dobavljaju Loz ulje iz BiH (mislim da ce opet doci na pumpe cim krene grejna sezona), koje smo godinama sipali u sve dizelase u avliji:osmeh:
Te linije su pasati 3 od kojih vise ne mozes doci na red da naspes gorivo na pumpama,a loz ulje je u RS dostupno al moraju kuci da ti dovezu,a u distrikt brcko se sipa i dalje i tamo su stalno Macvani i Loznicani na pumpama,guzva stalno.

Osim distrikta sipa se i tajno nocu na pumpama kod nas, ali na bure, da ozna ne dozna.
Doduse ja znam samo za jednu.

.

To je količina sa kojom bi trebalo da skineš bar 3 jutra a kod mene ide i do 15l.Dok smo terali na D-2 išlo je od 8-10l.Šta su nam ovo uvalili.Ne znam da li da pređem na ED ali kažu da ne valja zbog pumpe.Lepo nisi pametan.Da imam SIP-a sad bi trošio 20l jer je on na tarupu više opterećen od Berka.

Ja koristim ED i dodajem neki NIS-ov dodatak za bolje podmazivanje pumpe, baš je za to namenjeno. Tako radim već nekoliko godina, sipam litru tog (ne mogu sad da se setim kako se zove a ne ide mi se sad u šupu) u bure od 200l i nikakvih problema nisam imao (R65 - rotaciona pumpa, i Rus - linijska pumpa).

Nazad
Vrh