Slobodna diskusija o traktorima

Diesel Lub

Tako se zove dodatak gorivu za bolje podmazivanje boš pumpi starih traktora. Ide jedna litra na 200l nafte. Ja uspem tu 1l u bure, potom ga napunim naftom i to tako stoji i po 7-8 meseci i nisam primetio nikakve probleme zbog eventualnog taloženja i sl. Da li taj Lub ostane izmešan sa naftom toliko vremena, ili se ipak kasnije taloži - zaista ne znam.

Primetio sam i na g2 i ursusu malo vise cadji i losije odaziva na gas na gasno ulje pa nisam dugo ga sipao da znam potrosnju . Minimalna je razlika u ceni izmednju njega i zelenog ed pa njega stalno sipam.

Moji komsije prije 2 godine kupili 560 nove linije kojem je krov rezan na pola visine. Nit je onaj veliki, visoki, nit je obicni kao na 539. Kaze prijasnjem vlasniku dojadilo ispustati gume a garazu nisu htjeli stemati i dosli na ideju da porube krov...

I moj komsija je isto to uradio,kad je prodao torpeda 60 kupio 560 i skratio mu kacket fa moze da prodje..

Sova, jel uopsteno o trgovcu ili samo ovaj traktor da zaobidje? Posto je moj kolega gledo onog zutog zetora 5245 da ga idemo probat.

Nazad
Vrh