Slobodna diskusija o traktorima

Koliko je tesko to odraditi sam ako nemas iskustva ? I ako bi to bilo prvo otvaranje motora. Znaci da se u fulu odradi sve za imt 539

Koliko je tesko to odraditi sam ako nemas iskustva ? I ako bi to bilo prvo otvaranje motora. Znaci da se u fulu odradi sve za imt 539

To ovdje vecinu posla odrade radnje koje rade strojnu obradu, odneses blok motora radilicu i klipnjace, glavu , ovi ti upresuju stubline i obrade , obruse radilicu i provjere klipnjace izmjenjaju lezajeve ,skrate klipove ako treba , trnuju blok ako treba, obrade glavu itd. Doneses kuci i sastavis traktor.

I naplate tri puta skuplje
nije tacno , radio sam generalnu na 558 , kostalo me komplet masinska obrada sa trnovanjem bloka , novi klipovi lezajevi radjena glava sve novo bukvalno , oni mi ubacili klipove radilicu stegli na meru. da sam hteo zategli bi i glavu. platio sve komplet 570 eur. ja kuci stegao glavu uljnu pumpu karter i na traktor

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Mtz 82 sa dve brazde u svim uslovima neće preći preko 15l po kj a mečka od 170 bi morala da nosi 4x35 u betonu i da sarani plug, pre će biti da se štedi diferencijal na njemu. i kače mu se manje mašine. Zato i pitam šta si s njim vukao u npr. oranju?

Kod komsije mtz 82 (mala kabina), plug 756 dvobrazni (nije imao drugi, ali i ne bi mogao rus da vuce veci plug), dubinu nisam merio (prilicno duboko), u najtezoj zemlji koju sam ja ikad video (bio sam prisutan pri oranju, a' i njivu "poznajem") 35 litara/kj.
Inace u nasem ataru - dok je radila zadruga - Ursusi (1614, imali su par komada) su vukli 3x40 (trobrazni 758, aki se dobro secam). Takodje za oranje se nikad nije kacen dvobrazni plug na 533, 539 (izuzev pod psenicu, ali to je druga stvar...).

Ovoliki traktor sa toliko ks,a bez prednje vuce,po meni promasaj totalni... Ali dobro,ko nema nikakav malo veci i jaci traktor,a za ove pare,moze da posluzi...

Jel taj moze orati sa 3x30??

Mislim da je okretniji od onoga sa dw

I da nisu iskidani kao oni sa dw, mozda i nebi bila losa kupovina, za te novce, traktor od 90ks

Inace, kako sam imao mtz82, sa luftom u prednjoj vuci, malo sam skeptican prema njoj, jer imao sam ju, a orao bez nje, onda bolje u startu kupiti traktor bez nje, i proci puno jeftinije, a kod mene nije toliko teska zemlja, sada me zanimaju iskustva u oranju s takvim traktorom i da moze vuci sjetvospremac od 2,5-2,8m, i nista vise

Poteze ovaj i bez prednje sto neki ne mogu i sa prednjom.

Kolega, necemo preterivati...

I da nisu iskidani kao oni sa dw, mozda i nebi bila losa kupovina, za te novce, traktor od 90ks

Inace, kako sam imao mtz82, sa luftom u prednjoj vuci, malo sam skeptican prema njoj, jer imao sam ju, a orao bez nje, onda bolje u startu kupiti traktor bez nje, i proci puno jeftinije, a kod mene nije toliko teska zemlja, sada me zanimaju iskustva u oranju s takvim traktorom i da moze vuci sjetvospremac od 2,5-2,8m, i nista vise

Ivane, ako nikad nisi radio s traktorom koji ima prednju vucu, komotno si zamisli da dobijes za jednu trecinu "jaci" traktor koji je DUPLO sposobniji. Govorim s moje tocke gledista gdje sam s beracem za kukuruz trebao ici u rikverc uzbrdo a to je bez prednje vuce nemoguca misija a da ne spominjem da speru ne koristim gotovo nikad i da sam u ovih 10 godina s 549 uspio samo dvaput zapasti.

Traktor 70+ks za teske radove na zemlji bez prednje vuce je cist promasaj. Za sjetvu i ostale "povrsinske radove" moze kakav hoces ali prednja vuca zlata vrijedi, pogotovo na losem terenu.

Hehehe kolega koji ti je zakljucak da traktori ne valjaju sa prednjom vucom... Zato sto ti je rus 82 imao luft? Pa i ljudi dobiju lufta a kamoli traktor koji nije gasen.... Pa sunce mu poljubim,zar taj luft ne moze da se resi,izbiksnuje,zamene lageri itd...? Znam ja da bi svi zeleli traktor koji ne trazi nikakvo odrzavanje,samo sedi i vozi,i ponekad sipaj goriva,ali na zalost to ne postoji... Sve trazi odrzavanje,tako i ta prednja vuca... A i ti se zalis na rusku prednju vucu,koja je skoro pa ne unistiva uz odrzavanje,mozes ici brzo i sporo,motati tockove pod punim uglom,ici na tvrdom i mekom tlu,ruskoj vuci je to svejedno,dok nije tako kod svih,evo na primer na komsijinom torpedu sam video veliku nalepnicu kod volana "prednji pogon paliti samo na malim brzinama i mekanom tlu pri ispravljenim tockovima"... E sad jedno stoji da ima ljudi koji i kliker pokvare... ;) :D :D

Tako je bilo kada sam kupio rusa....

Nisam nigdje napisao da ti traktori nevaljaju, nego su dosta skuplji, a prednja vuca ionako neispravna

Vecina traktora koje sam gledao, prednja vuca je bila pri kraju, i to se neisplati uzimati, jer po meni je popravak skup

Vozio sam dosta traktora sa dw, znam koja je razlika, al mislim da mi nije potrebna, ako takav traktor moze vuci 3x30 plug

Bio i jedan mf 1114, bez dv, za 4500€, proslu jesen

Ma ko nema dv ni nezna šta je što mu vrijedi 90 konja bez prve vuče.
Koliko sam puta zapao samo prva vuča nas je izvadila .
A bilo je i oranja gdje nije mogao ni s blokadom bez dv orat.
Tako da je uvjek prednost s prvom vučom velika.

Nazad
Vrh