Slobodna diskusija o traktorima

Ok, ja sam u ravnici, sa fergusonom sam jedne godine trebao koristiti speru, na 560 nisu ni proklizali zadnji tockovi u oranju, ukljucio speru 200m da vidim jel ispravna, i hoce li iskakati i vise ju nisam ukljucivao, tako da kod mene nije toliko potrebna

Mene samo zanima, da li taj traktor moze vuci 3x30, jer sada 560 vuce 2x30 da ni neosjeti, s tim da 560 ima 14.9 gume a torpedo 18.4 gume

Kod nas se lijepo ore, moram ovih dana snimiti 560 sa olt plugom, sa imt 756 sam snimio prosle godine

Kad smo već kod toga da upitam i ja nešto.Da li je za traktor ista težina ako vuće 3x35 ili 4x30.Približno je zahvat isti ali mislim da su brazde manje i da lakše izmrzne u toku zime sa 4x30,odnosno lakše se usitni za setvu ako su manje brazde!?

Sa uzanom brazdom ne mozes duboko da ores,mozes ali ne okrece lepo oranje ako je dubina ista ili veca od sirine,samo okrene do pola ili ti naslanja,oranje mora da se okrene...Ako se plasis krupnog oranja nateras tanjiracu u sirovo oranje da malo izmrvi,ostalo radi vreme...Lakse su tri brazde,4 je 4,3 je 3.

Sa uzanom brazdom ne mozes duboko da ores,mozes ali ne okrece lepo oranje ako je dubina ista ili veca od sirine,samo okrene do pola ili ti naslanja,oranje mora da se okrene...Ako se plasis krupnog oranja nateras tanjiracu u sirovo oranje da malo izmrvi,ostalo radi vreme...Lakse su tri brazde,4 je 4,3 je 3.

A ja se pitam zašto moj ferdža sa dve glave uzdubi brazde i slabo prevrće.Idem dubunu 25-30 a brazde oko 2x 23 cm.Znači da nije do orača već do objektivne situacije-pluga.Sad mi je lakše, do sad krivio sebe.Kažem ja komšinici da nije do mene a ona ne veruje.

Jel moguće toliko,mislim da je skupo.Ipak je to manji traktor.

Meni je to previse, otvori oglasnik i za 10000, skoro da mozes birati traktor koji ima 100-120ks

Neznam koliko dw dolazi do izrazaja na tako malom traktoru, niska prednja vuca, i za cega se moze koristit, za spricanje i kultiviranje nije, a slabiji za oranje.....

Ne znam ni ja sta kazem na tu temu... Vec smo kod kuce raspravljali da i mi prodamo nas i da ga zamjenimo nekim starijim strancem od 70ks s prednjom vucom (neki deutz ili mf)...

Do cega se moze trest ...vibrirat traktor 533.Najvise se osjeti na oko 12 gasu....Znaci samo u voznji......Pitao sam a niko nije dao kakav odgovor pa et...

Jesu...iste su...vise vjerujem da je neki lezaj,korpa,lamea ili da nisu popustili sarafi na tanjirastom....traktor nije rasklapat oko 7 godin kad mu je mijenjata hidraulicna pumpa.
Da znam da je do korpe to moze cekat,a ako je nesto u mjenjacu ,rasklapo bi pod hitno

Jel zna neko koje gume bi se mogle upariti sa prednjom vucom na MF 265? Zadnje nosi 16-9-28. Nasao sam povoljno prednju vucu za njega pa prvo da vidim koje gume bi isle da se to sredi. Na prednoj vuci su gume 11.2-24 i one odgovaraju 16.9-30 .. Imam i uzane felge za njega, 12.4-32.. Jel bi se moglo nesto iskombinovati da radi vuca okej ??

Nazad
Vrh