Slobodna diskusija o traktorima

Moguće, motor star dvadeset godina, pumpu još onaj u fabrici dotako, dizne pišaju, nije nemoguće. Peta redukovana repište orano posle linije davno, imt 757 se uvija ali nije trošio više od 14,5-15,5l......mtz 50-52 da.

Mnoge buni to što prvo vuče gorivo iz desnog rezeorvara pa kada počne da štuca diži plug i beži kući....da vučeš sa trećom brzom nećeš potrošiti više od 20l.....mada ima svašta, prošle godine me neki tip ubedjuje da na njegovom mtz sa grbavim mostom ne "jede" spoljne krampone zbog kardana prednje vuče koji ima bolocnu:osmeh:

Uporedio sam ga sa Ursusom 1614,koji mi trosi do 27litara u najgorim uslovima,rogonja je srkao 37-pa i 40 litara po hektaru oranja,isti plug,kvederland 4x35...Traktor je dobar,ali jednostavno je potrosac za nase uslove...Mozda negde i nije...:ppozdrav:

Zbog toga je Ursus zaduzen za oranje,ima pravu brzinu za plug koji imam,a i potrosnja je smesna naspram pomenutih...Ne kazem da su traktori losi,ali u toj operaciji ne mogu da mu pariraju...

Zbog toga je Ursus zaduzen za oranje,ima pravu brzinu za plug koji imam,a i potrosnja je smesna naspram pomenutih...Ne kazem da su traktori losi,ali u toj operaciji ne mogu da mu pariraju...

a kakvi su ti ursusi 1234 od 120ks????

nešto sam čitao da imaju problem s mjenjačima, jer nađu se za 10 do 12 000€, godište 1998, što je možda i OK cjena, s obzirom na stanje traktora, i imaju oko 4000 radnih sati

kroz godinu ili dvije planiram uzeti nešto od 100-120ks, pa neznam što bi, jel rakovica 120, ili 5106 ili takav ursus

I kod mog prijatelja rogonja cepa na 30l po ha.
Doduse vuce 5x35 i to na dubini od 40cm.

Kod mene se ovaj 1614 jako dobro pokazao...Menjac 3 brzine,jak,motor perfektan,jedini traktor koji gram ulja ne trosi,a orem po 60-70 ha sa njime,tanjira preko 100 h godisnje,mrcina od traktora...Ako radis manje zemlje i dobra 5106 ica zavrsava posao,kao i rakovica koja u kombinaciji sa meckinim motorom postaje ozbiljan traktor...

- - - - - - - - - -

od 2-3,do max 4 spore...mada 3cu izbegavam...

Nazad
Vrh