Slobodna diskusija o traktorima

Sta preporucujete od polovnih traktora oko 100 ks ,jedan univerzalan traktor da obavlja sve poslove, da je pouzdan i da nije veliki potrosac da ima dobar radijus okretanja ?

YTO 80-90 od 80ks, kocka kao moj za svaku preporuku. Okreces ga u mestu, kod prethodnog vlasnika je radio samo setvu, prskanje i međurednu obradu a kod mene u ritskoj crnici vuče 3 glave obrtač 3*35 i tanjiraču V28 MBV od 1750kg. Potrošnja oko 3l u tanjiranju i od 11 do maksimalnih 14l u oranju po jutru

Ali masincina moji ih drugovi imaju dve prezadovoljni od kada su njih kupili sve rade sa njima!

Tri brazde moze lepo da vuce,setvospremac od 4m ko od sale i prikolicu sa 18000kg zita bez problema ne vidim za cega ce joj veca tezina da bude mrtva jedino ko 5106?

Dragana interesuje polovan traktor oko 2000 godista je napisao. Sta god da uzme, ako nije bas jako isterano sluzice mu dobro. JD, SDF, CNH (tada su tek poceli da se spajaju, pa imaju razlike izmedju brendova). U vezi Kubote sam pricao sa clanom Druskan. Jako se to meni svidja, ali mi se ne svidja sto su servisi jako skupi. Na CNH ispadaju jos najpovoljniji servisi od "zapadnih" brendova.

Pozdrav svima. Da li neko zna i moze ukratko da mi objasni, sta sve treba i kako ide oko uvoza traktora iz Slovenije? Pretpostavljam da je isto kao i iz ostalih zemalja EU. Sta mi je potrebno sve od papira i sta je od papira potrebno da trazim od vlasnika traktora?

Nazad
Vrh