Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Nemoj uopste da potcenjujes Zmaja 17x serije.Ne moze se sa zapadnjacima meriti po konforu u kabini,ali po ucinku jos kako moze.Naravno, kad je gore Mercedes,TAM je po meni zešći promasaj.

Pa sta fali 170 ili 171,zavisi koliko posla imas,po tome uzmi kombajn.

Fali mu klima, ne bih da udisem ceo zivot prasinu i sedim kabini na 35 stepeni. Imam 28 godina ne 58. I hidro lula (pisem za 170). A sto se tice posla, ove godine sam skinuo 102 ha. Tako da se te strane me zadovoljava i 142.

Fali mu klima, ne bih da udisem ceo zivot prasinu i sedim kabini na 35 stepeni. Imam 28 godina ne 58. I hidro lula (pisem za 170). A sto se tice posla, ove godine sam skinuo 102 ha. Tako da se te strane me zadovoljava i 142.
Ugradis klimu,zadihtujes kabinu na 171 i to je to...102 ha ce uraditi za 10 radnih dana.

To je i meni malo. Nisam vozio, ali sam cuo od drugih da kada sednu iz varijatora na hidro pogon, ne bi se nikad vratili na varijator....
A neki mi kazu da se Tx34 drzi na brzini sa 3610, doduse ovaj je 4,57 a ovaj 4,8m hederi...

Postoji sa hidro pogon i TX32 i 34. Ali ovi sto ja trebam da gledam su oba sa varijatorom.

Bio danas da gledam John deere 1177 u Kuzminu, pa sam usput pogledao i Deutz fahr 3450 i dominator 78 u Sajkasu.
Ljudi pa ja tek sad ne znam ta cu i kako cu.
Cekam jos malo da vidim sta ce se pojaviti, ako ne moraću da uzmem nešto od ovih svih sto sam gledao.

I nisam zavrsio zapoceto...Imam druga koji obradjuje oko 150 ha i nema kombajn.Imao ga je i prodao ga je.Kaze u danasnje doba novih i mocnih kombajna,kada se kod nekoga pojavi da mu vrse 30-50 ha jedne kulture dobije takvu cenu da mu se ne isplati posedovati i odrzavati kombajn.Mislim i da je u pravu.

Manjevic

uzmi jd 1085 H ima mogucnosti svake a sto tebi treba

a i brate pogledaj radi kao ZMAJ
:ppozdrav:

<span style="color: rgb(62, 62, 62); font-size: 11px; background-color: rgb(253, 255, 225);">

Nema to kod nas. Cak su prestali da kompenziraju.Mi smo uzeli za nas mali skroman kombajn prvo sto nikad nismo imali do sad a drugo zbog puteva.evo ove godine jednom na dominatoru puko slamotres ako sam dobro razumeo,jednom otiso motor treci se upalio...nama je jedini kvar bio jedno crevo koje smo zamenili za 20 minuta.Kod mene da oce da vrse i za 80 nebi kupovo kombajn.ima jedan sto vrse za 90 ajde sto prosipa.ali jedan hektar vrse ceo dan sa zmajom univerzalom kvari se ko lud a i covek voli da popije pa je malo zaguljen...

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Delove nabavljam u Masfergu,danasnji Kite.Mogu se delovi nabaviti na jos par mesta ali su ovde najjeftiniji sa najbrzom dostavom.Ovaj kombajn iz oglasa poredi sa nekim Dronningborgom jer su velike MF serije od njih nastale.Raspitaj se za rezervne delove,dostupnost,nabavku,rokove isporuke.Kombajn kao moj se jos uvek proizvodi samo sa drugim imenom a identicnom vrsalicom tako da sam delovima obezbedjen.Kao za svakog zapadnjaka:Delovi jesu skupi ali kada stavis originalni deo,zaboravi na njega.Naravno,radionicko uputstvo za podesavanje kombajna je preporucljivo imati za svaki kombajn.

Nazad
Vrh