Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Samo nova pumpa ja sam je remontovao kad je ulje hladno kako tako je dizao heder posle nikako nije dizao.Mislim da sam je platio negde ispod 1000 eura kod nas.

Verovatno je sto puta pominjano...ali ne mogu da nadjem....kako ide redosled menjanja drvenih lezaja na slamotresima...ovo pitam za 142 a mislim da je i na ostalim kombajnima isto...

Mogu li ovo da postavim za blinde na slamotresima? Ovo su stari slamotresi, samo sam postavio da vidim kako ce izgledati.
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

To sto bi ti stavio za blindu je kaskada od Klasa, blinda je komad lima ravni koji se postavlja na prednji dio ispod korpe šarafi se proguraju kroz kaskadu a na blinsdi provte rupe i stegne se za kaskadu .. neki dana sam to postavljo na ĐĐ 1620h takve tvornicke ima

Da, bas kaskada od Claasa. Ali kad stavim ravan lim na prvu kaskadu, sve ce klizati sa njega na sabirnu ravan. Trebao bih navariti flahajz na taj lim, kao sto je Matic pokazivao svoje blinde..

Nećeš ništa dobiti sa time.Kod mene dosta čokova ide dole na sabirnu čak sam razmišljao da zamenim trenutne limove limovima koji su savijeni kao kaskada na sabirnoj ali nisam to uradio.

Pa to i ja mislim, zato sam i mislio da postavim ove kaskade od slamotresa. Ne mogu nigdje da nadjem da mi izmotaju lim kao na kaskadama..

Postoji alat za to kada se pravi za sabirnu (stupnjeviti pod) odi kod limara oni to mogu isavijat ali pila bi vodu onda i od klasa stitila bi vise vec da nema nista.

Stavljao sam te limove prve god u kukuruzu i vise ne.Cim jednom ovrsem sirov suncokret on bukvalno zablindira te kaskade i nema sanse kuk da prodje.inace limove mi krivili u susednom selu majstori sto proizvode oluce na rucnom apipongu.

Ja sam imao problem na JD 975 da mi skroz napuni slamotres sa liscem od soje i da se pozabadaju cuke (cokanj, sapurika, sapurika) u prve kaskade slamotresa. Morali stalno da cistimo i da cackamo. Kako smo presli na NH vise nema tih problema jer ima turbo separator koji mnogo znaci.

nadji od starog zmaja sabirnu i isijeci je na mjeru i stavi na slamotrese!zmaja mozes naci po otpadima u dijelovima!

Nemam ja problema sa zacrpljanjem slamotresa. Vec da ih zastitim od deformacije, kolega je radio 5-6 godina bez blindi, prve kaskade sve deformisane..

@paor: To se hoce desavat ako kombajn ima na svakom slamotresu svoj kanal, pogotvo u ječmu, kombajni koji imaju povratni pod ispod slamotresa tipa ĐĐ i DF toplineri nemaju tih problema ...

Jos jedna pomoc, posto nisam nasao orginalnu kukuruznu korpu. Sta je sad bolje, koliko dtaviti ovih poprecnih vlahajza, da li staviti isti broj kao na psenicnoj korpi ili manji broj? Evo dva primjera..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Moze li mi neko sta vise reci o laverdi 3750, Iveco motor. Ima li delova kod nas za te kombajne i koja im je realna cena u zitnoj varijanti? Ima klimu (neispravnu), heder 3,9m.

Ljudi, sta biste pre Tx34 ili 3610.
Idem u sredu gledati i jednog i drugog. Verovatno su slicnog stanja.
Kod Deutza mi se svidja što ima delova i potrošnja, a ima i hidro pogon.
A od New holland a mi se svidja što je limariski jači i veći bunker, ali mi se ne svidja Ford motor, ne znam zašto. I ovaj sto treba da gledam nije hidro pogon.
Sta kazete, sta bi bila bolja solucija.

Nazad
Vrh