Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

A jel se može znati gde? Može i u PP.

Trebalo bi ova spoljašnja varijatorska remenica jer smo već svašta pokušavali i neće da siđe pa ako slučajno polomima da znamo gde se može kupiti.

WP_20171106_12_00_37_Pro.jpg
[/URL] [/IMG]

Poslednja izmena:
Mi obično ako nešto baš-baš zapekne,probamo sa običnom vodom i to pomaže u mnogim slučajevima,ako predmet može da se potopi ako ne onda polivanjem sa česme sa crevom da se ispira rđa...:ppozdrav:

To sam ja letos skidao,remenice imale lufta kada udju jedna u drugu,moras da nadjes ili napravis dobar jak radapciger da udju u one tri rupe sto su izmedju kanala i diska i natezes i udarac cekicem i tako do besvesti dok ne krene,posle ide rukom,ja sam skidao od 5h ujutro do 13h popodne,jbg sex...
Nemoj da hvatas kracima ni za disk ni za kanale od kaisa,puca kao staklo.

Kupili smo veliki uniorov radapciger i sve smo skinuli na drugu stranu sad ostala samo ova spoljni deo a krake radapcigera smo kačili kroz one tri rupe gde izlaze oni šiljci od unutrašnjeg dela pa napravili čauru naradapciger da ni slučajno ne može radapciger da iskoči već smo probali na hladno i da grejemo i neće ni makac. Druga strana je isto dosta teško krenula ali je popustila posle par zagrevanja ali ova neće.

Ice samo natezi,grejanje malo pomaze posto je kajla dublje unutra a taj deo je nepristupacan,posto ne moze da se pomeri toliko ova druga remenica,jedino da brenerom iseces lezaj onaj u kucistu i svuces na drugu stranu kuciste i disk,onda ces moci prici da zagrejes.

Tako smo i uradili ali neće da popusti. Juče kupili autogen aprat da možemo još bolje zagrejati jer smo pre grejali sa malim brenerom za grejanje ali nije pomoglo.

Jel moze neka slika tog radapcigera i koliko je placen?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Radapciger je trokraki 300 a cena je bila oko 18.000din ne sećam se tačno.

- - - - - - - - - -

Uspeli smo da skinemo uz dosta grejanja i napravili čauru na deo gde klizi drugi deo variatora da ne oštetimo i preko te čaure čekićali pa malo dotegnuli radapciger i tako u krug pa na kraju popustio i skinuli ga celog tako da smo izbegli kupovinu novog jeste da smo veliki radapciger i autogen uzeli zbog ove remenice al se bar isplatilo a alata nikad dosta :osmeh: .

Delove nabavljam u Masfergu,danasnji Kite.Mogu se delovi nabaviti na jos par mesta ali su ovde najjeftiniji sa najbrzom dostavom.Ovaj kombajn iz oglasa poredi sa nekim Dronningborgom jer su velike MF serije od njih nastale.Raspitaj se za rezervne delove,dostupnost,nabavku,rokove isporuke.Kombajn kao moj se jos uvek proizvodi samo sa drugim imenom a identicnom vrsalicom tako da sam delovima obezbedjen.Kao za svakog zapadnjaka:Delovi jesu skupi ali kada stavis originalni deo,zaboravi na njega.Naravno,radionicko uputstvo za podesavanje kombajna je preporucljivo imati za svaki kombajn.

Koji MF kombaj imate??

kakav je MF 36rs,Auto Level ?? Šta mu dođe taj AL ??
O MF nemam pojima ništa,piše u oglasu da ima 3bubnja,220ks,zadnji pogon,klima,monitor,kosa 4.95 powerflov sa nekom gumenom trakom??

Trenutno imamo dominator 98SL,ali zbog povečanja posla bi uzeli veči kombajn,a MF mi je nekako zapeo za oko..
Dal je ta serija 36 pouzdana,jel to pravi MF,ili neka grupacija ??

https://konedata.net/puimurit/massey-harris-massey-ferguson/massey-ferguson-30-36-rs/
Imam MF Cerea 7272.
Ne znam nista o tom kombajnu osim da je dosta stariji model od mog.AL tj.autolevel oznaka znaci da ima hidrauliku koja drzi kombajn u pravom polozaju na usponima-nagibima da ne bi dolazilo do rastura i zagusenja kombajna.Powerflow heder ima gumenu traku odmah iza kose koja usev transportuje do puža.Davno sam video na Dronningborg kombajnu takav heder i odlicno je radio.Imam utisak da taj heder nema nista rastura jer cim kosa odsece usev traka ga uvlaci i baca pod puž.Toliko mogu da ti kazem.Koju povrsinu ce trebati da radi Class kada mu treba pojacanje?I taj kombajn ima lep kapacitet.

Nazad
Vrh