Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Zeleni kombajn (Claas) pa se i njiva zeleni. :osmeh: Ovako prodju gazde koje placaju vrsidbu 10-15e jeftinije. :haha:

Da li neko zna kakvu to koperaciju imaju Massey i Sampo?
Posto onaj Massey od pre neloliko postova sto sam postsvljao ima skoro sve isto kao Sampo 2085TS. I motor im je isti, mislim da se samo razlikuju u boji.
Usput da se zahvalim clanu Galetin sto je izdvojio vremena I otisao da pogleda taj kombajn, da je ne predjem tolike km.

Moze li mi neko reci da li Deutz 2685 moze puniti kade?
I da li ima nekih mogucnosti naprimer produzavanja lule kako bi kipovao na 4,2m....

Ajd da probam ovde, posto tamo niko ne odgovara. U sezoni mi se javljao problem kod dajca 3540 posle aktivnog rada nekih 4-6 sati krece polako volan sve teze da mota i cuje se neki zvuk tokom motanja kao da reze, i polako gubi sve, podizanje hedera, varijator, i otvaranje lule dok ne izgubi celu funkciju, posle ni volan ne moze da se okrene, posle toga ga ugasim na 5-10min upalim i bude sve normalno i ponovo tako 4-5 sati tera.
Sta moze biti problem? Ulje ili neki ventil zataji?

Imas u Mladenovcu coveka koji radi hidruliku. Nije neki majstor za kombajne, ali je jako posten I korektan covek, radi kombinirke i bagere.
Ako hoces mogu ti poslati broj.

Cini mi seda nije Rade drugacije ime. Nemam ga upisano po imenu u kontaktima.

Poslednja izmena:
Po meni je zaguseno sito na ulazu u pumpu ili izlazu iz rezervara hid.ili neki filter pa kad ugasis trunje opadne pa dok opet ne nalepi... Tako se meni cini, to je njeftinije da prvo pogledas sve vodove i sita i filtere.

Pa prvo te najjeftinije stvari uvek treba pogledati onda redom. Neznam kakva je hid. tacno ali verovatno ima neko sito na vodu od rezervara do pumpe.

Interesuje me jel ima još neka firma koja prodaje delove za new holland tx 34 a da nije Agroglob jer su dosta neozbiljni bilo šta da pitam za delove uvek ista priča treba da se proveri a ne jave ni za par dana.

Nazad
Vrh