Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Pre 5-6 godina ta mas' je koštala 30+hiljada dinara a pakovanje je možda veličine upaljača.

Imam problem sa lomom u psenici.Obrtaji bubnja su tu oko 900(pogon na lanac),popustao sam i korpe do kraja nikakve razlike,donje sito dovoljno otvorene.Ne znam vise sta bih gledao? Uglavnom ima loma u presuvoj psenici.

Kupio bih Zmaja 141, može naravno i 142, ali je 5000 evra budžet.
Jel ima nekih velikih razlika izmedju ta 2 kombajna, treba mi za vrsaj mojih 15- ak ha psenice i suncokreta ?

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

141 ima tanje osovine u uvlacnom grlu, kracu cjev za kipanje, veliki volan, kabina nije tapecirana iznutra i tako. Kolega geldao jedan 141 da kupi za djelove a o ima 2 142RM i kaze da su sve bitnije osovine tanje nego kod n jega a ja znam sa 100% sigurnoscu da su tanje u uvlacnom grlu za ostale osovine ne mogu pricati.

Najvece razlike su u kabini a vrsalica radi jednako i na 141 i 142.

Razlike izmedju 141 i 142 sto se tice vrsalice NEMA!

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Skoro sam video jedan 141 u oglasima za 3500 evra, ne znam dal je prodat.
A kukuruzni adapter koji ide na 142 odgovara i na 141, Jel tako?

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Bobo 141 i 142 imaju iste osovine u uvlačnom grlu,kao i ostale osovine. Samo RM model 142 ima deblju gornju osovinu u uvlačnom grlu.

Pocerina, ja teram 141 i bez problema radi i veću površinu od te koju ti planiraš. Svi priključci idu isti kao i za 142 i jednako ih nosi.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Bobo 141 i 142 imaju iste osovine u uvlačnom grlu,kao i ostale osovine. Samo RM model 142 ima deblju gornju osovinu u uvlačnom grlu.

jbg, moja greska. Kolega ima dva 142. Jedan je RM drugi samo ima RM naljepnicu na sebi i isao je gledati neki 141 za djelove i on mi rekao da je mjerio sve redom i da su osovine u grlu tanje nego kod njega. Nisam znao da obican 142 i 142RM imaju tu razliku, bit ce da su na oba kombajna uvlacna grla RM tipa ili samo osovine...

Grlo od RM-a možeš prepoznati po velikom otvoru na gornjem delu gde se proverava zategnutost lanca. Ali u principu isto je kao obično. Ima tu još nekih sitnih razlika... npr u spirali hedera 142-ka ima poluokrugle ležajeve 206-ice a 141 ima igličaste (nešto kao oni na donjoj osovini uvlačnog grla-ako ne i isti). Poklopac bunkera,zaštitni limovi sa leve i desne strane,volan,lula.... Ma ništa što bi smetalo da godišnje skine 115ha a ne 15. Kupuj Pocerina nemoj se razmišljati za te pare!

Sinisa,ne bih provalio da zastitni limovi nisu isti na njima bukvalno nikada,valjda nisam obracao paznju,,sem lule za kipovanje,velicine volana i onog cuda za luftiranje koji je kod 141 napred na kabini,a kod 142 sa leve strane nisam znao da ima neke razlike :ppozdrav:

Nazad
Vrh