Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Pitam jer su kod mene u komsiluku bila takva dva pa zato jedan je bio redovni dok je drugi imao fabricki veci bunker cak je jedan i otisao u Srbobran dok za drugog ne znam.Mislim da skoro nece izaci bolja serija od 1177H4 izuzetne masine jake cvrste,a idu kao avini kroz njivu.

Juce nabacio kosu u Ponedeljak na probu.
1cef6a049623f29b695aeee9a2bb1588.jpg
466459b200d702877b0e4cedf954932d.jpg
61984236fab429bedb215ea3c6ad2de6.jpg
d622c0dc5645e453965276768d2c8f2f.jpg

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Imam jedno pitanje dali je neko imao na kombajnu da je počeo tresati kao da dobio groznicu. Svi ležajevi dobri nemaju lufta ni ne greju se. To se desilo odjednom ugasio vršilicu kod jedne njive kad sam uključio kod druge krenuo da se trese nije jako jako sitno trese kao kad telefon vibrira i čuje se u kabini a spolja se ne čuje ništa radi zvuk isti kao i ranije. I remeni su dobri nisu istrošeni ni ispucani. Reč je o TX 34 gde tražiti da ne bi rasklapali sve redom?

Imam jedno pitanje dali je neko imao na kombajnu da je počeo tresati kao da dobio groznicu. Svi ležajevi dobri nemaju lufta ni ne greju se. To se desilo odjednom ugasio vršilicu kod jedne njive kad sam uključio kod druge krenuo da se trese nije jako jako sitno trese kao kad telefon vibrira i čuje se u kabini a spolja se ne čuje ništa radi zvuk isti kao i ranije. I remeni su dobri nisu istrošeni ni ispucani. Reč je o TX 34 gde tražiti da ne bi rasklapali sve redom?

Prekontrolisi prvo nozeve na secki i lezajeve na istoj...moze biti milion stvari...

Bas tako,prvo secku pregledati,da ne poveruje covek kolko to trese kad nije u balansu

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

Na to sam mislio nekada kad ima zelenisa u zitu oce sve to sa prasinom da se slepi i onda padne preko sine i drma kombajn kao ludo.

Kod mene je slična situacija bila biter limovi se ishabali i pocepali.Bilo je sve ok odjednom se desilo dobio vibracije ništa se spolja nije čulo vec se u kabini čuje i oseti vibracija.

Izgleda da smo našli kvar ležaj na drugom bubnju ne znam kako se zove, nema lufta ne greje se ali kad smo poskidali svo remenje i okretali svaku osovinu posebno na ovom se čulo kao da malo drobi ležaj.

Vidi jesu li sve osovine u balansu kad si vec poskidao remenje. zavrti polako neka sama od sebe napravi 2-3 kruga i gledaj kako se zaustavlja. ako normalno samo stane to je OK a ako stane pa krene u rikverc, pa opet naprijed-nazad dok se ne smiri, nesto je na toj osovini van balansa.

Osovine su u balansu jer pre nije uopšte tresao kombajn kad je uključena vršilica.

Otkud znas da se nesto na nekoj osovini nije otpustilo i pomaklo u tom vremenu izmedju dvije njive od kad je kombajn poceo tresti... Nista te ne kosta kad je remenje vec poskidano da svaku zavrtis i pratis sta se desava.

Sad sam se sjetio, da li su nosaci motora u redu? U transpotru moze biti sve OK kad se ukljuci vrsalica moguce da motor daje vibracije pod opterecenjem ako se koji nosac otpustio, to je meni jednom bilo na malom zmaju. Ne mora znaciti al nije neki veliki posao da se sve pregleda.

Nazad
Vrh