Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Vlasnik sam istog, meni je dovoljan dokaz da delove nađem na trafici, bukvalno kao za Zmaja što ih ima.To što je loš kombajn i što ne valja ni malo me ne tangira jer sam prezadovoljan kako nas služi.

Dostupnost delova za Dajca nije ni blizu dostupnosti delova za Klas. Tu ne racunam remenje, lezajeve... to je potrosni materijal. Elektro spojku secke nisam mogao ni u Zupanji kupiti, jedva nasao polovnu u Svajcerskoj.

Ne može se više preneti svašta iz i u HR na primer.Pooštili su kriterijume samo tako da može lako da se desi da im ostavite deo na granici i vratite se kući.Prijatelj iz Đakova je donosio i odnosio delove tamo i ovamo dok jednom prilikom nisu zatražili fitosanitarni sertifikat jer je prenosio baterije za pneumatsku sejalicu a ona je bila u zemlji jelte, nije sejala na oblacima pa je lepo vratio sve komplet nazad gde je i kupio.

Apsurdno je uopste ulaziti u ovakve rasprave. Ne daj Boze kvara na kombajnu pa da se onda morate uveriti. Svako nek "tera" ono sto misli da je najbolje.

Apsurdno je uopste ulaziti u ovakve rasprave. Ne daj Boze kvara na kombajnu pa da se onda morate uveriti. Svako nek "tera" ono sto misli da je najbolje.
Кад си код квара на комбајну....лексион 430 еволушн осовина доба, немам појма ког пукла, алмеск има на стању, цена права ситноца 400 000+пдв, човек седне у кола, оде у мађарску и купи исту ту осовину за 140 000...исти газда, 520 у питању била, алмекс нема део, ако хоће да чека 7 дана на исти, цена 720 000 била...опет мађарска и Аксиал фирма...део узео за 250 000....тако да није баш све ко штп се прича да има делова ко на трафици...

Za novije generacije sve je to u par deka, ali što se tiče starijih generacija oko 90 godišta, NH pojede svakog Claasa u svom rangu, JD nisam imao ali od par ljudi koji su imali JD sam čuo da su izuzuzetni strojevi.

Pričam o mašinama kao mašinama, rezervni dijelovi su priča za sebe.

U Srbiji su za Claasa najdostupniji dijelovi, dok recimo kod nas (RS, Banjalučka regija) su ipak za NH malo dostupniji. Takođe sam po HR čuo da za JD ima dosta dijelova.
Ne znam koji NH sa 170ks i 5 slamotresa moze da pojede Dominatora 98? Od 1993god.se prave mege 204-208-218,tu tek ne vidim neku ozbiljnu konkurenciju.

Не остали су махом прешли на аксијални систем, јер се исти аш, баш лоше показао...или су и он повећали пречник доба ,неки више неки мање, али није клас то једини урадио..значи сви ису на повећање доа код класичних комбајна са сламотресима....

Кад си код квара на комбајну....лексион 430 еволушн осовина доба, немам појма ког пукла, алмеск има на стању, цена права ситноца 400 000+пдв, човек седне у кола, оде у мађарску и купи исту ту осовину за 140 000...исти газда, 520 у питању била, алмекс нема део, ако хоће да чека 7 дана на исти, цена 720 000 била...опет мађарска и Аксиал фирма...део узео за 250 000....тако да није баш све ко штп се прича да има делова ко на трафици...
Ali kvar je resen za jedan dan kako kog okrenes. Zamenskih delova ima gde hoces, Almeks ima 90% delova, sto budi realan nema niko, cena je velika i jaka ali sta bi mi sad? Ako hoces jeftino odrzavanje treba uzeti zmaja. Ja se vodim politikom kao Paor-a odrzavam sam i sve u Alemsku uzimam, racunam ne placam majstora, a kalabudzotine to ne radim cak ni dan da zavrsim.

Moj je konkretno 91. Godiste, ali to uopste nije bitno. Ne ulazim u raspravu oko cena delova, samo dostupnost istih. Almeks od svih uvoznika ima najveci lager delova, u Agrostatu nema na stanju nicega, a uvoznik Dajca.

Ne znam koji NH sa 170ks i 5 slamotresa moze da pojede Dominatora 98? Od 1993god.se prave mege 204-208-218,tu tek ne vidim neku ozbiljnu konkurenciju.
Tx 34 ga pojede. Isto je 5 slamotresa.
Ali NH ima bubanj 600mm, treći bubanj, veću površinu sita ima pred sita sa dodatnom sabirnom ravni, veći bunker, veće gume, sa 6 rednim sklopivim adapterom se igra čak i u brdovitom terenu.
Daleko je komforniji jer mu motor nije iza kabine, plus motor je vrlo pristupačan sa svih strana, hidro pumpa mu je direkt na motoru nema kaiša.
Ima blokadu diferencijala.
4 brzine mjenjača
Remenje i lanci svi u standardima itd............

A rekoh pričam o mašini kao mašini.
Što se tiče dijelova za Claasa u Srbiji su dostupni u svakoj zlatari.
Recimo za IMT 539 ili Zetora ima baš baš dijelova, ali imta je sve manje, Zetora samo 2 u selu i ta dva ne rade ništa

Ali kvar je resen za jedan dan kako kog okrenes. Zamenskih delova ima gde hoces, Almeks ima 90% delova, sto budi realan nema niko, cena je velika i jaka ali sta bi mi sad? Ako hoces jeftino odrzavanje treba uzeti zmaja. Ja se vodim politikom kao Paor-a odrzavam sam i sve u Alemsku uzimam, racunam ne placam majstora, a kalabudzotine to ne radim cak ni dan da zavrsim.
Исто важи и за ЏД...седнеш и одеш преко и купиш део јефтиније него код нас....исто важи и за било коју другу марку комајна...

Где сам ја рекао да хоћу јефтино одржавање, већ да Вас алмекс растура са ценама...написах да је човек због тога ишао преко, не зато што нема део на стању већ због цене истог...

Исто важи и за ЏД...седнеш и одеш преко и купиш део јефтиније него код нас....исто важи и за било коју другу марку комајна...

Где сам ја рекао да хоћу јефтино одржавање, већ да Вас алмекс растура са ценама...написах да је човек због тога ишао преко, не зато што нема део на стању већ због цене истог...
Koja je cena osovine slamotresa u Kite-u za tvoj kombajn?

Nazad
Vrh