Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Da li neko zna Brtkin broj telefona i da li je neko ugrađivao od Pavela iz Bačkog Petrovca?

Da li neko zna Brtkin broj telefona i da li je neko ugrađivao od Pavela iz Bačkog Petrovca?
Ја узео те из Петровац нису ни за к...ц. Ножеви мало тврђи флах не раде никако, јбм ти мајстора када смо морали да преправљамо да би радиле. Заобиђи их у што ширем луку. Ми ћемо морати тражити да нам се ураде ножеви нови, али да буду окаљени и од квалитетног материјала ово је жали Боже.

То је одличан материјал али га треба обрадити, за те ножеве би био више него одличан.

Meni je kovac radio, nisam mogao naci originalne. Ponudio mi je i za sjecku za slamu da mi odradi, nesto jeftino po komadu. Ali tu bi mozda malo pravilo probleme oko balansiranja, veliki su obrtaji i puno ih je. Kod mene pogon sjecke ide direktno preko motora.

Ма ја када сам куповао додатке за сунцокрет Бртка није имао зупчанике за фантинија и јбг дај прво што сам нашао.

Kakva su iskustva sto se tice razlike kukuruzni vs zitni adapter po pitanju rastura u suncokretu ? Dobio sam uz Zmaja adaptaciju za suncokret na kukuruznom adapteru ali sam cini mi se ranije citao ovde na forumu da je manji rastur na zitnom adapteru pa se razmisljam da kupim ceo zitni heder sa adaptacijom za suncokret ako nadjem 3.6 varijantu jer 4.2 moram cesto da otkacinjem i vozim na kolicima do njiva..

Kazu, kad je suv suncokret da je veci rastur na kukuruznom, i habanje kukuruznog skupog naspram jeftinijeg zitnog je minus.
Plus je transport po asfaltu jer je kukuruzni uzi, a u.njivi se tera brze pa izadje skoro na isto

Kakva su iskustva sto se tice razlike kukuruzni vs zitni adapter po pitanju rastura u suncokretu ? Dobio sam uz Zmaja adaptaciju za suncokret na kukuruznom adapteru ali sam cini mi se ranije citao ovde na forumu da je manji rastur na zitnom adapteru pa se razmisljam da kupim ceo zitni heder sa adaptacijom za suncokret ako nadjem 3.6 varijantu jer 4.2 moram cesto da otkacinjem i vozim na kolicima do njiva..
Imam ja adaptaciju za suncokret za Zmaja 143 na prodaju :D

Meni se lično više svidja skidanje sa žitnim hederom.

Nazad
Vrh