Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Da li neko zna ko popravlja nebo u kombajnu, tj tapaciranje, odlepljenog neba? Morao bi da izlazi na teren

Kako malo curenje a ispusti mu makar 1.5kg freona u 2 dana. To bi se po samom zvuku trebalo naci.
A koliko vam ide gasa u kombajne.. ja sam kod mene stavio 1.1 kg i kad okrenem skroz na plavo komandu onda prijavi gresku za nizak ili visok pritisak u sistemu i iskljuci klimu, a kada stavim komandu na pola plavog onda ceo dan lepo hladi.

Kolicina freona zavisi od velicine sistema. Kod mene npr. u Masseya ide 2000 gr gasa r134a. Rade ti veliki sistemi i sa manje gasa ali kada nema dovoljno gasa ulje ne putuje kroz sistem kako treba i kompresor ostane nedovoljno podmazan. Svake godine pre pocetka zetve ispraznimo sistem (oko 1400-1500 gr se izvuče) naspemo 2000 gr i klima radi kako treba do kraja žetve kukuruza.Da,do ovog saznanja sam dosao preko dva zaribana kompresora klime.

Vecina kombajna koja ima motor iza bunkera se puni sa oko 2kg plina r134. Ako se ne zna tacna kolicina puni se prema pritiscima, samo sto to automehanicari i priuceni majstori nemaju pojma. Za spoljasnju temperaturu od 24c normalan visoki je oko 14bar i niski 1.8bar, ne sjecam se na koliko obrtaja motora. Normalno ne mora biti tacno 14bar, ima tolerancija.

Imam negdje tablicu za traktore i kombajne koliko plina ide, napisi koji kombajn imas pa cu provjeriti da li ima.

Kad ste vec kod klima, na kombajnu mi je serviser za klime ocistio sistem i dopunio, ali ne duva hladno, kaze da je u pitanju kompresor, a stavljen je novi pre 4 sezone...a on ne radi opravke i servise kompresora, da li je neko upucen koliko bi me izaslo neko da pregleda kompresor?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Што ми нагомилава масу на адаптеру и то леву страну? Урибан је добро али нагомила и онда од једном повуче масу па бубне добро у добу,а ни сечки баш није пријатно.

Nazad
Vrh