Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Gde kupujete amortizere za haube, vrata i ostalo? Jel pravi to neko po meri?
Imam prilicno dosta na stanju u firmi tih amortizera osim za auta i za radne masine i traktore . Nabavljam iz Poljske . Za sta ti treba ,moze i u pp , a ako ti je hitno mogu da ti vidim od cega je priblizno , a da je zastupljeno pa potrazi tamo .
Ako hoces po mjerama , bitne su 4 stavke .
1. Prikljuci na krajevima , najcesce su za kuglice 8 ili 10mm ili oko , ili uska za stift osovinicu .
2. Duzina maks izvucenog
3. Duzina uvucenog tj hod
4. Tvrdoca , obicno pise na njemu koliko je njutna ,npr 180N, 300N...
Sve se nadje kako treba

Od auta je prejak
Nije. Samo me izvuče iz kabine kad otvorim vrata! :ROFLMAO:
Šala mala. Mada činjenica jeste, jači je nego što treba, ali evo, nakon dosta vremena polako posustaje na levoj strani. Ali i dalje pazim! :)
Aj sad ozbiljno. A zašto mora biti nov od auta? Eno za haubu od kineza sam stavio jednog polovnog od Gej Astre od gepeka a drugog ostavio originalnog od kineza i taman su zajedno jaki koliko treba. Inače Astrinog sam malo produžio da bi štimao.

Nemora da znaci da je od auta prejak ,zavisi , ima i kod auta gdje idu meksi .
Evo npr za MF serije 3000 dobri su od golfa 5,6 od haube motora . Mada ni kataloski nisu skuplji ako se ne uzima od shishalica.

Meni pasuju od astre g karavan za zadnje staklo, duzina je ista, jedino su malo jaci, ali svakako bolje, sa originalnim je znalo staklo da cupka po neravnom, recimo u tanjiranju.
Do sad sam uzimao polovne na otpadu ali nekako brzo krepaju, mozda cu uzeti nove ovaj put pa da vidim koliko ce trajati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Drustvo kako da pronadjem gde mi klima ispusta,drzi gas nekoloko dana i ispusti,svi majstori zauzeti,biko nece da radi kombajne?
Isto kao da trazis curenje na pneumatskoj instalaciji, napunis je i prskas sve dijelove klime sapunicom. Ali kad kazem sve mislim na sve, sva crijeva, spojeve, mjesto gdje je crijevo presovano, oba hladnjaka cijela isprskati, provjeriti semering kompresora, ventile za punjenje itd. Sve su to dijelovi gdje moze malo da curka. Mada bi se kod tebe trebalo cuti dobro sistanje ako tako brzo ispusti.

Filter i ulje bi se trebalo takodje mijenjati, posebno ako dugo godina nije mijenjano.

@miksan Ima, ali je ovo dosta brze i lakse.

Kako malo curenje a ispusti mu makar 1.5kg freona u 2 dana. To bi se po samom zvuku trebalo naci.

Kaze covek nekoliko dana...to moze biti i 5 ...
Na sutu mi je drzalo 7 dana i bez boje nismo uspeli naci curenje
Ne znam sta bih ti rekao, punio sam sebi klimu prije par dana i sasvim je malo curilo na manometrima( drzalo bi koju sedmicu mozda i mjesec). Ali kad sam usao u kabinu cuo sam dobro sustanje iz ekspanzionog ventila, nisam ga dobro stegao posle ispiranja,
Sa uv bojom nisam trazio curenje do sada, samo sam nasuo i sistem. Cini mi se dobra stvar za ispravne sisteme, ako nekad procuri lampu i vidis curenje.

Sta bi tek pravili da im je sire malo ovo do puta...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Nazad
Vrh