Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

usluzno imamo jecam da radimo od sredine nedelje,ne sejemo ga mi..

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja cu mozda sutra kreniti u jecam, kad sam podmazao ponovu ispostavilo se da neke stvari nisu bile mazane pa sam juce dopremio nove lezajeve i danas sklapam.
Moglo se poceti pre dva tri dana ali sta da mu radimo…

Може ли брзински број неког мајстора да ради комбајнске климе и околина НС, СО, СУ,...

Па то сервис ми и треба. Ради али не хлади никако па вероватно треба да се допуни.

Imas ovu dvojicu:
Sad ces vidjeti sta je prava jebada, samo nazovi jednog od njih i reci da je u sistemu stari r12 plin i vec je cifra pofina. A tek ako nesto rikne..

Ne mozes ni da zamslis, vi barem imate majstore. Jeste skupo ali odrade kako treba..
Kod tebe je klima ista kao kod mene, znaci u sistemu ti je stari r12 plin koji se vise ne proizvodi. Najslicniji njemu je r134a koji ide u nasa auta, ali moraju se izvrsiti neke prepravke da bi se on stavio. Mora se isprati sistem od starog plina i ulja, profi majstori to rade uredjajem i posebnim sredstvima dok ovi manji ispiraju sa razredjivacm ili alkoholom. Potom se treba izduvati sistem ako je ostalo sta tecnosti sa kojom je radjeno i zato se koristi azot, jer zrak ima vlage. Mada mislim da pojedinci tu izvlace pare, jer ako si prao nitrom ili alkoholom sta ces izduvati kada je sve isparilo.
Kada se to odradi stavljaju se nove gumice na spojeve, to nije neki trosak. I da, zaboravio sam napomenuti da ide i novi susac koji dodje oko 30e.
Iz kompresora se vadi staro ulje te uliva novo, jer za r12 ide mineralno a za r134a sintetika i nikako se ne smije mijesati. Kada se to sve odradilo puni se klima sa plinom i dodaje ulje, kod tebe bi kao kod mene trebalo stati oko 2kg.. I ovo je sve pod uslovom da je cijeli sistem ispravan!
I to izadje koju stotinu eura...
Nije mi bilo mrsko pa sam iscitao sve moguce forume i koju knjigu o klimama

Jel zna neko gde bi moglo da se kupe glavcine sa felnama za zmajev heder? Ne uspevam da nadjsm na oglasima

Kod mene je stari originalni sistem iz 89 god.Menjana su neka creva jer na njima piše 2002 a ostalo nije dirano po majstorovim rečima.Dopunjujemo sa R134 gasom već 5 sezonu i da kucnem u drvo radi bez greške.Došao je kod mene sa ispravnom i funkcionalnom klimom.

Jbg Maticu postupak koji sam naveo bi trebao biti obavezan, ali opet ljudi svasta eksperimentisu. Kao i u svemu nekog potrefi da perfektno radi a nekog da nikako ne radi

U redu je to nego kažem da može i bez tih egzibicija.Nezgodno je kada kupiš kombajn i ne znaš šta je i kako radilo na njemu pa još ako se potrefi da nađeš majstora koji voli da odere pa krene redom da menja što treba i što ne treba pa te na kraju boli glava od cifre.

Јуче су били неки момци проверили климу и допунили гасом али проблем постоји негде има неки чеп, а они не раде те ствари немају потребан "алат или апартуру". Клима када се упали почне да хлади и онда се сама угаси па се мора њакати онај прекидач за јачину хлађења да би се опет упалила. ☹️

Јуче су били неки момци проверили климу и допунили гасом али проблем постоји негде има неки чеп, а они не раде те ствари немају потребан "алат или апартуру". Клима када се упали почне да хлади и онда се сама угаси па се мора њакати онај прекидач за јачину хлађења да би се опет упалила. ☹️
Kao sto milovan rece termostat, to i mene jebe. Meni se desava da se prasine nakupi unutra i onda nema dobar kontakt , to je vjerovanto i kod tebe
Uglavnom, izmedju gornje nazovimo table i krova imas spuzvu koja prekriva dva sarafa 13mm. Njih odvrnes i ta tabla ti se fino otvori kao poklopac puza jer ima sarke sa druge strane. Odvrnes veliku maticu koja drzi termostat i skines ga, ima malo zica pa se neces pogubiti. Ja prvo prskam benzin pa naftu u nadi da ce drzati malo duze jer je masna(normalno vrtis stalno termostat). Ja sam to spricom prskao unutra, i da treba paziti na sondu! Pali li ti se crvena lampica pored termostata? Ona bi trebala svijetliti ako klima radi normalno..
Koji su plin usuli i jesu li radili kakve druge izmjene? Imas na susacu ili ti filteru okno u kojem se nalazi plava kuglica, ona kad potamni treba se mijenjati. On se kod tebe nalazi sa desne strane blizu motora kada otvoris bocni lim cini mi se...

Zaboravih napomenuti, kad otvoris gore tablu sve fino izduvaj, hladnjak ako je zalijepio zicu i cisti saće polako da bi sto bolje hladilo, i obavezno filtere izduvaj njih imas cvaj komaden.
U redu je to nego kažem da može i bez tih egzibicija.Nezgodno je kada kupiš kombajn i ne znaš šta je i kako radilo na njemu pa još ako se potrefi da nađeš majstora koji voli da odere pa krene redom da menja što treba i što ne treba pa te na kraju boli glava od cifre.
Ma svi cim vide da ne znas oko toga sve im je sumljivo, eto meni debil reče da se magnet mora mijenjati koji je 200e! A zapravo sve ispravno na kraju bilo

Црвена лампица се упали и онда кад клима стане она се угаси. "Мајстори" јбм га они су сервисери у једној јакој и познатој фирми па су са посла донели гас и вакум или како се та спарава зове, да провере само да ли негде пушта гас и досули око 3кг гаса или литре немам појма ја нисам био са њима. Они климе не раде осим кад треба негде да провере систем и допуне гас то је све што раде. Наводно клима створи вакум и онда се угаси када су је пробали преко апарата и они сумњају да се гумено црево негде окрунили и комад тог црњва ствара проблем. Јбм га ја то не знам ништа отац је отишао да коси каже хлади али се гаси, сама клима.

To je to ona dobro radi..
Hahahahaha, koji carevi od majstora. U taj kombajn posto je skoro isti kao moj staje oko 2kg freona, i zato ti se vjerovatno gasi jer ima puno freona. Ne znam kako su ti radili ali po pravilu se spoji vakum masina da izvakumira na minus 1 bar i ostavi se tako pola sata, ako se kazaljka mrdne znaci da negdje pusta. Ako nigdje ne pusta spoji se freon i puni se da se izjednace pritisci, kad se izjednace upali se klima i onda se dodaje freon. Pravom majstoru ne treba podatak koliko staje, on po pritiscima moze napuniti klimu. U knjigama imas skalu za tacne pritiske u zavisnosti od spoljasnjeg vremena. Ne bi bilo lose da se makar ulje u kompresoru zamjeni ali ako naprave da radi bolje cuti da nesto ne pojebu jer nisu strucni

Да спојили су је на вакум и држали немам појма колико и све је као ОК не пушта и онда су је напунили, али каже отац када је упалио климу и како додаје ваљда гас на комбајну негде је као стварала вакум. Ако сам добро разумео оца јер ја сам јуче изашао из болнице па сам још увек ошамућен имао сам проблем са центром за равнотежу. Још увек се осећам мамурно као после доброг пијанства, па не могу све да похватам оца. Сада сам га звао и каже хлади па се угаси али лампица светли и једном му је вода почела капати заледио хладњак па се отопљавао. Не знам мало ме све ово мучи што ја нисам на комбајну али јбт га завршићемо жетву тако па ћемо је радити уписан сам на листу чекања код једног мајстора из Бечеја. Моја је грешка што је много раније нисм проверио па да је у жетви била сређена.

Nazad
Vrh