Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ne znam šta ljudi vide u tim claasovima 58 i 68, recimo Laverde 3400, 3500 da ne pričam 3550 pojede tu 68micu, a koštaju manje para.
Što se tiče kolege @Hunter99 ako se kako može proći sa hederom od 3,6m onda je najpovoljnija kupovina Zmaja 142, nije skup, a stabilan je u brdu, takođe ima povoljnih starijih Laverdi koje imaju hidro pogon, što je odlično za brda, ali isto su sa 3,6 hederima.
Od manjih kombajna vidim da ljudi hvale male Zmajeve D3600, Dania, gledao sam jedan nekada prije, jako zgodan kombajn. Kod nas blizu imaju na prodaju dva takva Zmaja jedan D3600 i D3800 sa hidro pogonom ali je taj sa hidro pogonom baš dosta izrađen, a D3600 na slikama djeluje dobar ali nisam gledao uživo.

Pozdrav kolege, hteo bih da vas pitam za Vase misljenje sto se tice kombajna John deere 955? Kakvi su, imaju li mane i tako to. Hvala unapred

Pozdrav kolege, hteo bih da vas pitam za Vase misljenje sto se tice kombajna John deere 955? Kakvi su, imaju li mane i tako to. Hvala unapred
Evo ja ako mogu da ti odgovorim.
Po meni najveca im je mana ladja. Ona se obavezno mora remontovati. Varijatorski pogo zna da bude problem, al i to se da odraditi. Najveci problem moze da bude pumpa na motoru. Ako je Rosamaster onda je vrlo problematicno sa delovima.
I jos jedna mana zna da bude, slamotresi hoce da guse u soji.

Evo ja ako mogu da ti odgovorim.
Po meni najveca im je mana ladja. Ona se obavezno mora remontovati. Varijatorski pogon zna da bude problem, al i to se da odraditi. Najveci problem moze da bude pumpa na motoru. Ako je Rosamaster onda je vrlo problematicno sa delovima.
I jos jedna mana zna da bude, slamotresi hoce da guse u soji.

Drugari sad u zetvi kukuruza mi se lomila prvo zadnja pa posle kraceg vremena i prednja osovina alamotresa na John Deere 1055. Sta moze da bude uzrok,drveni lageri nemaju luft,jedino su mi puni zlamotresi od kukuruzovine od pola ka pozadi,Zn li neko mozDa uzrok?

Па баш зато што немају луфта се и ломе осовине. Дрвени лежајеви би требало да имају врло мало луфта да не стежу осовину и не греју је.

Na averu nisam imao problem sa osovinama, ali smo često menjali ležajeve. Od toliko pisanja o problemu sa osovinama me malo u'vatila frka, a i od menjanja drvenih ležajeva, pa kad sam poručivao tucana uslov je bio obavezno metalni ležajevi na slamotresima. Kažu serviseri da traju oko 3500-4000 rč.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ako je problem slamotres jel rešenje aksijalac? 😃
Kapiram da i oni imaju mane neke, pa da se našalim..

Poslednja izmena:
Jos nesto vise od mesec dana do zetve, pa cemo videti kako to ide bez tih slamotresa, i kakve su to falinke na aksijalcu…

Drustvo koju mast koristite za podmazivanje kombajn. Mislio sam na neku kvalitetniju?
Fuchs renolit bfx cini mi se, 50-60e kanta od 10kg. Ja sam prezadovoljan, gusta je... Dok punis mazalicu razvlaci se kao zvaka, i to je jedina mana jer se teze puni mazalica i ruke budu masne od nje..

Nazad
Vrh