Ala vas trpaju panduri.Vi plaćate ceh za sve ostale koje policija ne dira.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa dobro, hvala na savetu. Ali fahr mi ne izgleda uzi od npr clas consula, jedino ako mu je visko teziste, bunker, motor. Vrlo bitna stvar, pre par gidina je stradao u jednom selu kod nas jedan kombajner, daleko bilo od svih nas.Под 1-малог ђуру или фахра никако,претури се на равном а не код тебе у Новој Вароши.
135 ако имаш узми то ти је најбоља опција од свих.
Ja sam vrsio speltu jednom momku koji je mislio pare zgrnuti na spelti ali je odustao odma prve godine. Mislio je da ce se ljudi tući za nju, ali kod nas nema otkupljivaca nje. Kada sam mu vrsio palo je i meni napamet te iste godine posijati je ali izgleda da je sreca sto nisam..Heljdu radim godinama i imam kupce, trazi se dosta, i kod nas i u CG koja mi je blizu. Speltu radim za jednu firmu s kojom inace kooperiram organsku proizvodnju cvekle. Dodju ljudi i kazu neogranicena kolicina pa ti koliko uspes proizvesti. I ja posejem skoro sve njive speltu, sad zovu i isto traze heljdu neogranicenu kolicinu imam nesto aki sad moram juriti jos njiva, ne moram ali kad je otkup i cena sigurni glupo je ne uraditi. Prosle godine je bila zestoka susa pa je heljde bilo vrlo malo a i cena je otisla bas. I ko je ima neda je ispod 150 din.
Nemoj bas da te buni kolicina. Za heljdu kazu moze biti majka a moze i maceha, moze biti i 2t/h a moze da nemas ni za pitu. Kada zri topal vetar tri dana da duva i nema nista.
Spelta ili krupnik je stara psenica samo je zrno u ljuspi i kad se oljusti ne mozes je razlikovati od psenice, moze dati od 2-4 t/h.
Ne gledam ja samo clasa, nego vidim da te consule ljudi koji rade uslugu koriste i po kakvim stranama rade da se najesis.
Veruj da do pre neki dan nisam ni razmisljao o tome dok me ovaj jedan bas sa tim clasom nije pitao sta si sejao i koliko ces heljde i ja mu pricam, on se upisa od smeha i kaze spremi ove godine ako ti dodje do ruke 200.000. Niko nece kombajnirati jeftinije, prosle godine su uzimali 16000/h. A znam da ga je platio pre par godina 5-6000e i ulozio je mozda 1000e.
Pa reko cekaj malo, da li sam ja lud za 3-4 godine da ti ga ja otplatim, a i on seje 4-5h. Pa on ce i za 5 godina vredeti 4-5000e.
Koliko sam te shvatio ti preporucujes neki strani ove marke sto si naveo i normalno da je u dobrom stanju. Lomina mi ne treba ni dzabe. A masej sta mislis, oni cini mi se imaju najsire zadnje osovine zbog stabilnosti mislim. Ili zmaj 135 ima ih od 5-9000 ali mladi 2001 npr. Oni 142 samo da su manji hederi mislim da su za moje potrebe cak i previse a cena 4-9000e.
Sta imas ti. Hvala ti svakako i pozz.
Ja volim 135 samo zbog delova i sto za 2h mozes nastaviti sa radom.fahr ima motor sa strane a ne gore,zato se prevrce lako pogotov u brdu.Tj manji farovi koje ti gledas.takav i djdj.Generalno se lako preture i na ravnom,a mozes zamislit kako je kad vrses nagib na levo a motor kao teg sa leve strane vuce.To zaobidji definitivno.
E to.Теби треба неки ниско профилни комбајн.![]()
Kupi 1080 i caoo. Taj se ne prevrce…
Ja sam krajem decembra uzeo deutz-fahr m1002.Skroz izbalansiran kombajn po meni,pogotovu za brdovitiji teren. M 1080 je skoro isti 1002 samo ima siri zadnji trap i bolje resen varijator i jos neke sitnice,ostalo je skoro sve isto.Svakako je bolja kupovina od 1002 ali treba naci da je uredan i da nije isteran.A to ispod 10k eura tesko ces naci.Taj M1080 iz oglasa sto je 8900e sam ja gledao i nije u nekom sjajnom stanju.Kolega putin je mislio na starije fahr kobajne da izbegavas jer su visoki i uski dosta + motor sa strane pa ga ocas posla prevrnes.tipa m660 750-770. Serije M900,922,1002,980,1080 su jako slicni,svi imaju motor gore iza bunkera i prilicno su stabilni kombajni.Na kraju sve zavisi koliki ti je budzet i sta trazis.Za 5-6 hiljade moze se naci fin kombajn ali bez kabine i secke.Ako ti to nije presudan faktor lako ces cebi naci dobar kombajn za manje para.Ne moras se fokusirati na jednu marku vec gledaj da je uredan i da nije veliki problem naci delove.Bogami SDF ti imas ozbiljnu masinu. Sad gledam na pol. aut. DF 2680 iz 1981.g. 18700e, sa kukuruznim adapterom a heder za zito 4.2m. Klima, koza, lamperija. Ha-ha. Pa koliko zemlje vreses sa ovim.
Ima ovih DF solidnih npr M900 iz 1984.g. 7900e, 1002 7500e , 1080 iz 1982 8900e, ali jbg ako se lako prevrcu.
Nego gledam i ove Epple 840. 940, dobro izgedaju nisu skupi uopste, jedino za delove neznam. Niski izgledaju stabilni.
Fahr m900 pa na gore oznake ima motor centralno postavljen. On je ok za to sto ti treba,samo obrati paznju na varijator voznje,ako je razlokan i sjeban,tesko ces ga resiti da popravis.A u cemu je kod njega stvar, da je tako stabilan. Mislim, sta se ne moze prevrnuti, a Putin me uplasi sa fahrom.
Pa dobro, ne bezim, mada su mi i sadasnje njive prilicno ravne nego mogu da uzmem jos njiva ali su bogami prilicna strana. Mada mislim gde trakorom uzorem i isfrezam da moze valjda i kombajn. Jbg prosle godine mi nudi covek njive u dobroj strani, radili krompirasi prethodne tri godine oko 2h i ja prvo dovedem kombajnera da vidi. Ima clas consul i kaze moze ali ce silu da prospe. I ja ne uzmem. Tu bi svaki traktor pa i duplak morao orati samo nizbrdo, nema sanse nikakve uzbrdo. Uzme drugi covek i odradi heljdu mada je prosuto sila, kad je niklo jesenas ko da je posejao a heljda je isla od 120 do 150 po kg u zrnu a kombajn napltio 16000 pa ti racunaj.
Mozda sam malo naporan ali nije bas lako ni ko ima iskustva a vec ko nema. A sta fali ovim cosulima, ovde ima 3 komada i brate kuda rade to je za knjigu.