Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Rad sam ti pomoći ali nevredi, moja 76 ca ima hidro pogon a ti voliš kvačilo.

Sa kojim zmajem biste uporedili df2680, po ucinku , zitni heder 3.6, kuk 4 reda sa seckom?

Rad sam ti pomoći ali nevredi, moja 76 ca ima hidro pogon a ti voliš kvačilo.
Ne kazem ja da to nije dobro , daleko od toga. Samo sam hteo reci da moze biti i bez hidro pogona. A Mozes li mi reci malo druge stvari ovako o njemu? Na sta treba obratiti pažnju? Da li ima neke mane? Voleo bih cuti od coveka koji vec ima taj kombajn.

Kombajn je kod Žareta u Doljevcu, teško da će spustiti cenu.Nije farban, poliran je a ova kabina ti je samo plus.Ako je Mercedes motor nije loša kupovina mada za 5-6.000 više imaš 78 koji je modernizovaniji.

Ma mala šala, nego imao si kombajn pa znaš šta treba gledati, vidi kakav je pogon lađe, čaure ili silen blokovi, osovine slamotresa teško je videti bez skidanja ležaja,šine biter limovi da li ima dotresača, senzori da li rade, kreneš redom od grla pa nazad.Motor, pogon vidi kako šalta, ali dok neuđeš u njivu sve džaba.

Služi odlično, sve je to staro ali šta da se radi.Dosta sam uložio u njega i trudim se da ga utegnem pred sezonu da nemam nekih većih kvarova i stajanja, jer sve većinom radim sam.

Sa kojim zmajem biste uporedili df2680, po ucinku , zitni heder 3.6, kuk 4 reda sa seckom?
Ulaz 120-130cm, 5 slamotresa, bunker oko 4000l, motor 121ks itd.
Adapter moze cetvororedni ili petoredni, ovaj moj cetvororedni mu uopste ne predstavlja problem.
Iz pouzdanih izvora znam da deutz fahr 3580(koji je skoro isti kao 2680) moze uraditi 17-18ha psenice ako su velike parcele plus dobar transport..

Maticu, nasao sam jedan 78 26000evra sa kukuruznim adapterom. 1990god. Sta mislis o njemu?
Kombajn je kod Žareta u Doljevcu, teško da će spustiti cenu.Nije farban, poliran je a ova kabina ti je samo plus.Ako je Mercedes motor nije loša kupovina mada za 5-6.000 više imaš 78 koji je modernizovaniji.

Mislim da on nosi Heder 3.9 to mi je veliko za moje područje. Ja odradim oko stotinak hektara sezonski. I mislim da je 78 dobar za to. 3.6 heder

Ti imas 88? Jeste ali i sa kukuruznom varijantom ce da ode u 30k evra . Mnogo mi je to. Jel mislis da 78 nije dobar ili? Ima geringhopf adapter 4 Redi rotadisc

Da 88, pišem ovo zato što sam i ja prvo hteo 78 pa sam zaključio da za slične novce mogu da kupim moćniji kombajn.

Za prvobitno spomenutih 19 hiljada može se uzeti daleko bolji kombajn od 76ice.
Te pare za taj kombajn ne bih dao ni u najvećem bunilu.
Hidro pogon se ne može porediti sa klasičnim pogonom, nebo i zemlja u radu, pogotovo u malim parcelama još ako je i brdovito još više znači. Govorim iz ličnog iskustva, pošto radim dosta male i brdovite parcele, hidro pogon vrijedi svake pare.
Iskreno meni u izbor za tu sumu para ne bi ušao ni jedan kombajn sa motorom iza kabine i bez hidro pogona.

Šta smeta taj motor iza kabine izolacija je tako dobra da se u kabini skoro nečuje, i šta imaš da kupiš za 19000.

Nazad
Vrh