Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Da li je neko kupovao nozice za schumaher kosu ali na nozicu pise "420100045 BXX"?
Ovi na kojima pisu "SCH" i ostala sranja da je original nisu ni za trave, posle kojeg hektra izgube ostrinu ili na nesto tvrdje puknu.
Dok ovi "BXX" su mi dosli od starog vlasnika i oni su kod mene odradili preko 50ha, nema uopste znaka trosenja. Da ih malo ocistim covjek bi na prvu rekao da su novi..

Zdravo drugari, kupio bih jedan kombajn za ovu sezonu, gledao sam claas dominator 76. Kako vam se Cini taj kombajn? Kakav je? Svaka pomoć je dobro dosla.

Ja kad sam gledao kombajn claas dominatori sa sesticom na kraju oznake su uvijek bili losijem stanju i dosta pojeftini. Tipa dominator 78s je bio oko 20k eura dok su se ove 76-ice mogle naci za 15k eura.
Bez klime ne bih ni gledao!! Bez hidromata se moze prezivjeti..

Ovaj sto sam ja nasao na netu je 19000e 76dominator. Ima klimu, varijatorski pogon. Nije hidromat. Mogu da postavim link pa pogledajte. Svaka pomoć je dobrodošla. Ima rasturivac pleve, mimo secke.

Imam osjecaj da je farban. Kad se pogleda iz odredjenog ugla vidi se da nije sve u jednom tonu boje..
I kabina kao da mu nije fabricka. L komdi koji drze stakla povezana su inace sa unutrasnje strane, i inace se vidi crna linija izmedju stakala spolja dok kod njega nema nista.
Krov kabine mi je takodje cudan. Ovaj tip kabine bi trebao imati ravnu prednju stranu na koju dolazi naljepnica claas, dok su kod njega tu svjetla i nije ravna prednja strana..
Ali sto bi rekli ne vrsi lim i farba :D

Има ли климу? Не изгледа лоше ја сам га исто меркао у огласима али ми је један члан одавде са форума дао неке савете па сам одустао.

Sad sam se sjetio da dominatori sa šesticom na kraju uopste nemaju tu vrstu kabine fabricki, nego samo onu standardnu sa metalnim ivicama.

Meni jedino sto se ne svidja kod tih vecih dominatora je motor iza kabine, volim kad ima mjesta da se fino ispiri i nesto popravi.

Sad sam se sjetio da dominatori sa šesticom na kraju uopste nemaju tu vrstu kabine fabricki, nego samo onu standardnu sa metalnim ivicama.

Meni jedino sto se ne svidja kod tih vecih dominatora je motor iza kabine, volim kad ima mjesta da se fino ispiri i nesto popravi.
Da, nije im ovakva fabricka kabina. Ovo je Cini mi se od 78.

Za klimu se slažem da treba da ima jer je mnogo prijatnije raditi, ali ipak prednost dajem hidro pogonu.
Sto se tice tog hidro pogona, da se ogranicim, ne omalovazavam , ali kazem za sebe, ja sam vozio 142 do proslog leta, pre toga 135. Ti zmajevi su bili na varijatoru. Ok, lepše je raditi sa hidro pogonom, ali i ovako nista ne fali

Hteo sam pitati sto se tice ovog modela kombajna da li ima neke mane koje bi trebao da znam pre nego sto odem da ga pogledam, na sta da obratim pažnju. Hvala unapred

Nazad
Vrh