Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ti imas adu i mol ali ja imam mudo labudovo.. Nek mi rikne neki specifican dio ne gine mi odlazak u srbiju tokom zetve..
Nisam poredio sa 171 zato sto nisam imao priliku vidjeti taj kombajn, jer je preglomazan. Ko ce kupiti kombajn sa sestorednim adapterom za kukuruz a nije sklopiv? Mozda vama to ne predstavlja problem ali ljudima u mom kraju da.
Da je zapadnim kombajnima samo hidromat bolja stvar ne bi bilo ovoliko zapadnjaka.

Mislim da ne vrijedi dalje raspravljati o ovome, dzabe punimo temu nasim prepirkama. Svako zna sta je njemu najbolje i rijetko ko ga moze ubijediti da je nesto drugo bolje..
Za bilo koga sto radi sa 142 nije preglomazan. Trag guma je isti ili 10cm razlike, okrene se na isto mesta, kosa je 60cm veca… ali zato mnogo laksi za voznju, tisi u kabini, veci bunker i istovar pravi za sve moguce opcije kipovanja… Nije neki problem ti z delove ako imas bilo koga ovde naruci, dodjes uzmes od njega i eto… ja dosta stvari uzmem u HR jeftinije duplo nego kod nas.. imam rodbinu tamo blize tebi kod Zupanje.. oni plate ja dodjem platim njima i sve super…

Sta moze biti uzrok da se na zmaju 142 greje zadnja osovina slamotresa,stavljena je nova i novi drveni lezajevi lezajevi nisu pretegnuti ali tokom rada greje se bas dosta...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Само до лежајева је проблем, лежај мора да има и аксијални луфт. Када га дрмнеш лево десно да има луфта, а исто је проблем са новим лежајевима да рупа буде ужа.

Kad vec imas takav problem,a to je ozbiljno,puce ti i ta nova osovina,sad probaj da otpustis te lezajeve da imaju lufta i gore-dole po 1mm,ne samo levo-desno po osovini.Kod mene je tako 15 godina na oba kombajna,nikad ih ne stezem da nema ni malo lufta,inace odma osovina se greje.A hvala bogu za sad mi nikad nigde nije pucala osovina ni slamotresi,samo podmazivaj redovno.Ako i posle ovoga ti i dalje greje osovinu onda je do nje problem,tj nisu iste.

To je samo do lošeg kvaliteta i svaka nova puca između trećeg i četvrtog slamotresa.
P.S. Angažuj Olija i Krleta da ti to srede i zavare. 😭🤣

Nađi negde dobre polovne i kako ti koja nova pukne namontiraj tu staru.Pitaj Stevu gde on kupuje osovine, pucaju mu redovno.

Кажу да су од универзала најбоље и најквалитетније? Видим по огласима да их има доста у делове да се продају па ако пашу на 142 можда њих узети за резерву?!

Vrlo lako se može desiti da osovina fabrički nije dobra. Kod nas se desilo jednom prijatelju na Claasu, nova osovina fabrički nije bila dobra

Nazad
Vrh