Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ranko ovoje forum i treba svako da ima svoje mišljenje, ali opet netreba preterivati sa istim.

Ranko ovoje forum i treba svako da ima svoje mišljenje, ali opet netreba preterivati sa istim.
Ne pregonim ja sa ničim, ja sam samo iznio činjenice.
I iskreno malo me i nervira što svi samo Claas pa Claas.
Da ne bude zabune pod ovim što govorim mislim na modele sa motorem iza kabine. Za nove modele mislim da su među najboljima na tržištu i kada bih kupovao neki tako novi kombajn vjerovatno bi bio Claas, pogotovo sada ova zadnja serija je vrh.

Ono što se ja apsolutno slažem je i to da donekle sama lokacija blizine prodavca dijelova igra ulogu, ali meni lično nije presudna ako ta mašina nije to to što meni treba.
Recimo kod nas je Zetor veoma izvikan, postoji prodavac dijelova kod nas koji ima sve dijelive dostupne odmah.
Ali kod nas u selu imaju samo dva Zetora, i jedan od ta dva se prodaje, a jedan i ne radi ništa, jednostavno nije to to, stric isto gledao, odustao, kupio Steyra

Ne pregonim ja sa ničim, ja sam samo iznio činjenice.
I iskreno malo me i nervira što svi samo Claas pa Claas.
Da ne bude zabune pod ovim što govorim mislim na modele sa motorem iza kabine. Za nove modele mislim da su među najboljima na tržištu i kada bih kupovao neki tako novi kombajn vjerovatno bi bio Claas, pogotovo sada ova zadnja serija je vrh.

Ono što se ja apsolutno slažem je i to da donekle sama lokacija blizine prodavca dijelova igra ulogu, ali meni lično nije presudna ako ta mašina nije to to što meni treba.
Recimo kod nas je Zetor veoma izvikan, postoji prodavac dijelova kod nas koji ima sve dijelive dostupne odmah.
Ali kod nas u selu imaju samo dva Zetora, i jedan od ta dva se prodaje, a jedan i ne radi ništa, jednostavno nije to to, stric isto gledao, odustao, kupio Steyra
Koliko si platio stajera, rece da je 8070?

Da 8070 SK2 kabina, stric je to kupio izašao je oko 12500e. Ali baš baš perfektno stanje, to je sa registracijom i ima uz njega 4 uske gume za međurednu obradu

Moguće je da Claas ne valja ali mu je dobra strana što šta god da se pokvari za pola sata si našao deo!Ko još sem Zmaja može time da se pohvali?
Upravo zato se naprimer u nekim dijelovima hrvatske moze vidjeti samo dajc, ili johan..
Ako bi se otvorio generalni zastupnik laverde blizu mene sa svim mogucim dijelovima ne vidim razlog zasto bih kupio neki drugi brend.

Iako imam skoro nov kombajn ne bih se složio da su novi sad nekog neviđenog kvaliteta. Na dva Tucana 320 sam video na 2000 rh da se pojeo lim elevatora ovršene mase, još gomilu gluposti...Što se tiče NH-a, posle čekanja(30 dana) imbus šrafa sa upuštenom glavom koji košta 84 dinara bolje ne komentarisati lager rezervnih delova...

Zar nije bilo ovako negde da se uzme, ili si namerno trazio taj sraf?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Kupio sam posle 7-8 dana u NS-u ali sam već bio naručio pa mi bilo zanimljivo da vidim koliko će to trajati. Najgore od svega što se radnik žalio kako mora svako rasklapanje adaptera da silazi i ručno namešta uklopnu šapu i ja pametan zavrnem sve sa običnim šrafom sa OK glavom, sve se zalomilo pa sam tek na proleće uspeo da razbušim rupu i izvadim slomljeni šraf.

Nisu imali ni delove za kukuruzni adapter na stanju već su skinuli sa drugog i namontirali na tvoj.J.beš ti to, kao da treba da poklone deo a ne da ga prodaju.A.S je letos u žetvi imala neki problem na TX 34, prevrnuli su Srbiju i nisu nigde našli deo.Posle su skinuli sa nečijeg kombajna kako bi završili žetvu dok im strugar ne napravi drugi po uzorku.

Nisu krivi ti ljudi što tamo rade, to je politika firme takva.. Serviseri pokušavaju da izadju maksimalno u susret ljudima.. pa eto i da skinu deo da drugog adaptera... Pozdrav za Pedju i ekipu...😉

Servisere nisam pominjao već firmu.Čekam od aprila prošle godine da mi komercijalista za moj kraj javi da je stigao traktor koji sam planirao da kupim kako bih otišao tamo da vidim kako izgleda, kako se ponaša u vožnji ali od toga ništa do dana današnjeg.

Bolje onda odes do Madjarske u Oroshaze i uzmes sta ti treba za new holand. Ja sam sad kupio new holand kombajn, dosta je mlad i odrzavan ali videcemo sta i kako kad dodje vreme. Ja sam se raspitivao pre kupovine kombajna kod ljudi koji ih imaju vec duze vreme, niko mi nije rekao da nisu mogli da nabave neki deo. Isti je djavo i kod traktora, samo almex ima ozbiljan lager delova, pa se opet teraju svakakvi traktori.

Traktor je druga stvar, većina ima neku alternativu dok kod kombajna ili popravljaš odmah ili platiš da ti neko uradi.

Koju alternativu ima covek na Case 105 crko kardan, 2 meseca cekao osovinu zupcanik i lezajeve a traktor u garanciji?

Nisu krivi ti ljudi što tamo rade, to je politika firme takva.. Serviseri pokušavaju da izadju maksimalno u susret ljudima.. pa eto i da skinu deo da drugog adaptera... Pozdrav za Pedju i ekipu...😉
Servisere nisam ni spominjao a kamoli Peđu. Kad su mi sredili ovo što je Matić rekao sam ih spomenuo iz zahvalnosti u klipu i doveo ih u problem jer su skidali delove sa novog adaptera. Prosto sve te firme su ljubazne i poslovne dok ti ne prodaju nešto, posle te gledaju kao ovcu za šišanje...Kad se samo setim prijema u Almexu, prevrne mi se utroba...

Servisere nisam ni spominjao a kamoli Peđu. Kad su mi sredili ovo što je Matić rekao sam ih spomenuo iz zahvalnosti u klipu i doveo ih u problem jer su skidali delove sa novog adaptera. Prosto sve te firme su ljubazne i poslovne dok ti ne prodaju nešto, posle te gledaju kao ovcu za šišanje...Kad se samo setim prijema u Almexu, prevrne mi se utroba...
@Shale Nemoj se smejati nego kaži kako su nas dočekali? :udri: :mad: :udri:

Nazad
Vrh