Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Meni je fenomen što se uopšte raspravlja o ovome i što sam toliko precenio diskutante. Pokušaću lakše da ilustrujem situaciju. Ja sam hobit visok 160 cm. Da bi se bolje osećao odem u Grčku na more ili u neku azijsku zemlju da lečim komplekse gde konačno mogu sagovornika da pogledam u istoj ravni. Po povratku greškom avion sleti u Trebinje, pri sletanju doživljavam flešove kao onaj bolesnik pre neki dan kod prinudnog sletanja u Beograd.
Krš je krš na svakom kraju planete, hobit je hobit ma kako se on osećao sem da se meri šabačkim metrom...Samo da se sad ne nađe neko uvređen jer se nađao u ovoj LOTR kvadrilogiji...
Radoslave koliko imaš svoje zemlje?

Meni je fenomen što se uopšte raspravlja o ovome i što sam toliko precenio diskutante. Pokušaću lakše da ilustrujem situaciju. Ja sam hobit visok 160 cm. Da bi se bolje osećao odem u Grčku na more ili u neku azijsku zemlju da lečim komplekse gde konačno mogu sagovornika da pogledam u istoj ravni. Po povratku greškom avion sleti u Trebinje, pri sletanju doživljavam flešove kao onaj bolesnik pre neki dan kod prinudnog sletanja u Beograd.
Krš je krš na svakom kraju planete, hobit je hobit ma kako se on osećao sem da se meri šabačkim metrom...Samo da se sad ne nađe neko uvređen jer se nađao u ovoj LOTR kvadrilogiji...
Imas ti Radoslave problem da gledas ljude u istoj ravni tj oni imaju problem da gledaju tebe 😂.
Ajde ljudi napraviste cirkus oko dve reci, realno 21. Vek je, naravno da su sve te masine prevazidjene i naravno da su kursevi, sad sto neko nema za bolje ili nema potrebu za bolje ili je sentimentalno vezan za njih to je druga prica al to cinjenicu ne menja, to su sto su i takve su kakve su.
I da svako ko zna Radoslava zna da on nije iskomplaksirana budala koja ima potrebu da nekog vredja i omalovazava, covek je jednostavno rekao svoje misljenje.

И један битан фактор у овој причи. Неко је сад кренуо са производњом,нстао на ноге и скућио се а неко кренуо пре 30+ година. Значи неко има искуство а неко вољу да ради и ствара. Овде не рачунам ове инстант пољопривреднике што преко разних веза и националности имају пола атара. По мени не треба одмах потопити са аргументима него дајте савет како лакше неки посао обавити или квар отклонити.

Ma ljudi plate kera 1000e a ovde pisemo dal je isplativo kombajn od 5000e za 5 ha zemlje... svako ima svoje zadovoljstvo i racunicu... Meni licno je veliko zadovoljstvo videti kad neko ispuni neki svoj san ili zelju pogotovu u tako neku masinu... Imam druga koji masta o imt 5136 i skuplja novac i kupice ga mozda ne ove god ali iduce sigurno.... To mozda smesno zvuci pogotovu za nekog ko toliko novca ima u malom dzepu ali verujem da ce on biti srecniji kad ga dotera u dvoriste nego neko za nov traktor od 100k eura

Ma ljudi plate kera 1000e a ovde pisemo dal je isplativo kombajn od 5000e za 5 ha zemlje... svako ima svoje zadovoljstvo i racunicu... Meni licno je veliko zadovoljstvo videti kad neko ispuni neki svoj san ili zelju pogotovu u tako neku masinu... Imam druga koji masta o imt 5136 i skuplja novac i kupice ga mozda ne ove god ali iduce sigurno.... To mozda smesno zvuci pogotovu za nekog ko toliko novca ima u malom dzepu ali verujem da ce on biti srecniji kad ga dotera u dvoriste nego neko za nov traktor od 100k eura
Ja napunio 18 god i dohvatio se vozacke dozvole, cale mi kupio jugica 55 od 950 e(jbg za toliko je bilo u to vreme) nije niko bio srecniji od mene, imao sam svoj auto i mogao da idem gde sam hteo i kad sam hteo, sad vozim nesto malo bolji auto i opet tog juga kad sam kupio tj kad su mi kupili mislim da sam bio srecniji.

Većina je ovde sentimentalno vezana za mašine pa tako razmišlja.Imam ja R65 i radim dosta malih poslova sa njom a da je krš nije nego je kršina na kvadrat.Dosta je jednom da se sedne u neki traktor koji ima zatvorenu kabinu,klimu i vazdušni sedište i hidrovolan ,da ne idem dalje,pa da sami sebi priznate da su to lešine.
Svojski se trudim da kupim nešto kvalitetno i da se otarasim svog krša ma koliko ga voleo i bio zahvalan što me je verno služio svih ovih godina

Zelje su jedno a mogućnosti drugo, svi tezimo, boljem, radimo i trudimo se, iz date situacije treba izvuci maksimum uz minimalne troškove. Cemu sentimentalnost u ovom poslu? Pa ako mogu da prodam rusa i kupim dzonija naravno da cu to uraditi, ali vazno je da se napreduje, e sad koliko ko moze. Da li je rus dobar,? Jeste,. A jel ima bolji.? Pa naravno

Ima tu i nešto drugo_Ostao mi od dede MF 28ks i neću ga nikad prodati.Jeste da mi ne treba i da služi samo za nešto malo prevući,nema duplo kvačilo,menjač sa 4 brzine,al ja naučio da ga vozim sa 7g. i to je uspomena.Da ne pričam da sam uložio u njega više nego što vredi kompletan traktor al kad god ga vidim setim se dede i detinjstva.

Mi svi kao menjamo za novo a ono sce neko prodopa stvarno kupio novo,a mi veseli jer vise nije 40 godina nego 20 staro… ja nebi sigurno moju171 jos menjao da radim koliko sam kd smo ga uzeli… masina jeste stara, ali kd se sve pregleda uradi do 400j bez ikakve muke, i opet kad se pregleda kombajn nije nesto previse u potrebi za zamenom delova sitnice neke i opet toliko ide…

Kad stavimo prst na celo svi mi imamo nesto od mehanizacije sto nam nije preko potrebno . Kolega verovatno ima mogucnosti a I potrebu da sebi priusti pomenuti kombaj.

Kako nema veze sa patriotizmom?Za cenu tog malog i 'ajde srednje velikog zmaja može da se kupi zapadni kombajn koji je tehnološki ispred pomenutih jednu svetlosnu godinu!Naravno to neće biti nov, nov, nov kombajn već takođe starac Fočo od stotinu ljeta ali takav da ti neće odvaljivati bubrege tokom višednevnog rada niti takav da ti treba Liliputanac kao majstor koji može da se zavuče i priđe određenom delu kada dođe do nekog kvara.Mnogi se nose onim šta ću da radim kada se pokvari, neko se sve naslađuje kada se komšiji, kumu, bratu, prijatelju pokvari strani kombajn...

Kako nema veze sa patriotizmom?Za cenu tog malog i 'ajde srednje velikog zmaja može da se kupi zapadni kombajn koji je tehnološki ispred pomenutih jednu svetlosnu godinu!Naravno to neće biti nov, nov, nov kombajn već takođe starac Fočo od stotinu ljeta ali takav da ti neće odvaljivati bubrege tokom višednevnog rada niti takav da ti treba Liliputanac kao majstor koji može da se zavuče i priđe određenom delu kada dođe do nekog kvara.Mnogi se nose onim šta ću da radim kada se pokvari, neko se sve naslađuje kada se komšiji, kumu, bratu, prijatelju pokvari strani
Ajte molim vas ko je video bolji kombajn od zmaja…
Salu na stranu, sta to ima neki stari fahr da moj zmaj nema.. ako uzemo da nije hidro pogon.

Nazad
Vrh