frkani
Član
I otpusti korpu da je manje lomi. Kad je izlomi na manje komade lakše propada kroz sita.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tamo masinski prstenovi funkcionisu jer imaju pare. Pa i kad se necije ne uradi ne boli mnogo glava, kod nas svaka losa prognoza izbija ti nesto zadnjih novaca oz dzepa i onda dodje do svadje.Mislim da bi to moglo ali bi trebalo iskopirati da se prepiše od onih koji to već rade.Ako mašinski prstenovi tamo funkcionišu zašto onda ne bi moglo i kod nas.
1055 john deereKoji kombajn je u pitanju?
Osim ako mu je kraj gornjeg Sita otvoren vise onda to sve ide u povratnu masu, iako ne bude imao donje sito. Nekad hoce da zavisi i od hibrida kukuruza, meni se desava da u nekom kukuruzu hoce da kida vrhove sapurike koji su malo krupniji od zrna kukuruza ali ja ne brinem brigu zbog togaUpadaju ti sapurike/sapurine/cuke na kraju gornjeg sita na donje sito. Vrlo verovatno da ti fali nesto na kraju gornjeg sita, a obicno to bude onaj zicani cesalj.
Jedini nacin da ti tako nesto dospe u povratnu masu je preko donjeg sita. Ako donje sito izbacis onda ce ti sve zavrsavati u bunkeru.
E i meni zna upasti koji djelic sapurike na tim cesljevima, nesto sam razmisljao da stavim lim preko njih ali otom potom.Upadaju ti sapurike/sapurine/cuke na kraju gornjeg sita na donje sito. Vrlo verovatno da ti fali nesto na kraju gornjeg sita, a obicno to bude onaj zicani cesalj.
Jedini nacin da ti tako nesto dospe u povratnu masu je preko donjeg sita. Ako donje sito izbacis onda ce ti sve zavrsavati u bunkeru.
Sve je tacno sto si reko,hvali mi nekoliko cesljeva.Upadaju ti sapurike/sapurine/cuke na kraju gornjeg sita na donje sito. Vrlo verovatno da ti fali nesto na kraju gornjeg sita, a obicno to bude onaj zicani cesalj.
Добар комбајн,приступачан,хедер добар такође.Мана му је тај мотор,деси се да 5 глава рокне ако га угасиш врућег или не чистиш редовно.И да обрати пажњу на варијатор вожње,ако није подмазиван зна да цркне.Дијелови су углавном проблем,нешто озбиљније је тешко наћи.Pozdrav ljudi,interesuje me misljenje o kombajnu Deutz Fahr m1002.Znam da su stariji kombajni al mi je iskrsao jedan jako povoljno,pa bih ga mozda kupio.Vidim da je motor 5 cilindara kakva su iskustva s njim?Jel mozda ima kombajn tj ta serija, neku izrazenu manu ili neki hronican problem pa ih treba izbegavati?U mom kraju generalno slabo ima Deutz kombajna pa se nemak kod koga raspitivati o njima.