Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Kako sta kaznjavaju, pa gabarite, max dozvoljenu sirinu koja nesme da predje 3m+1%.
Kaznjavali su zmajeve sa adapterima, a ne vece kombajne.

Pa pomerena je granica na 355cm za poljoprivredne mašine pre par godina zar ne.....? Neko je kačio na forum tu vest. Ne mogu sada da nađem?
Jbt meni je kombajn na gumama širok 3,6m adapter od 5 redi jedva staje u širinu kombajna, šta tu ima da kažnjava koji moj. + još merdevine koje su realno još 25cm pored gume.

Naravno da ima gomila stvari što se toleriše. Ja ću napisati samo jedan veliki primer što se toleriše. U Celoj državi nema ni 10% traktora prikolica i kombajna koji imaju važeći tehnički pregled. O polisama osiguranja da ne pričamo oko 2-3%. Više od 50% prikolica nema ispravnu ni svetlosnu signalizaciju pogotovo dole ispod save i dunava, gde god smo išli niko nema ni svetla ni tablice-čast izuzecima (sve novo oko 60-70e da radi narednih 20godina) .... 70-80% u Srbiji su to prikolice koje su stare 25-30g+. Ruku na srce ovi što imaju nove od 15T. Oko 7500 dinara (64e) tehnički pregled za poljoprivredu, nema veze da li je prikolica 3t(500e) ili 20t (25000e).

Ali i Agencija za bezbednost saobraćaja zajebava, ej samo fabričko stanje može da pređe tehnički pregled, ne može rinfuz koja nije imala ugrađen u fabrici, ili stranice dublje 10cm itd, stvarno su preterali.... 30godina su dozvolili apsolutno sve i sada odjednom ne može.... Poznanik registrovao prikolice od 5-6t bez vazdušnih kočnica na 2 svedoka kada je to u zadnjoj turi bila registracija .... I sve platio dobio tablice saobraćajne polise.... I sada to ne važi više,.... Mislim suludo je bez kočnica naravno, ali dozvolili su mu. Tada je tako uslikano bilo.....

Ja mislim da ce u jednom trenutku ponovo moci na 2 svedoka, dosta masina se tako registruje, lepe takse

Ja sam pre 10 dana prospartao jedno 5 puta pored saobracajaca sa kombajnom, naravno sve po ps sa moje strane popaljeno bilo...nisu me zaustavili, ali su zato zaustavljali traktore sa prikolicama....

Iako sam bio van gabarita zbog adaptera...

Jos cemo morati svi kupovati sklopive adaptere da bude sve u gabaritu, a zitne cemo vuci kolicima i onda ih kaciti na njivi i tako se zajebavati non stop...jer boze moj jedared ili dvared u toku zetve ides po gkavnom putu, sve ostalo po nekakvim seoskim sokacima...

Nek ovi sa kolima malo uspore i obrate paznju sta im dolazi u susret, pa nece biti nikakvih problema sto je vozilo van gabarita..

Ja sam pre 10 dana prospartao jedno 5 puta pored saobracajaca sa kombajnom, naravno sve po ps sa moje strane popaljeno bilo...nisu me zaustavili, ali su zato zaustavljali traktore sa prikolicama....

Iako sam bio van gabarita zbog adaptera...

Jos cemo morati svi kupovati sklopive adaptere da bude sve u gabaritu, a zitne cemo vuci kolicima i onda ih kaciti na njivi i tako se zajebavati non stop...jer boze moj jedared ili dvared u toku zetve ides po gkavnom putu, sve ostalo po nekakvim seoskim sokacima...

Nek ovi sa kolima malo uspore i obrate paznju sta im dolazi u susret, pa nece biti nikakvih problema sto je vozilo van gabarita..
Sa 3m hederom mozeš da se vozaš a sa većim to postaje nemoguća misija.

Путеви нису више за ове машине.
2e3d65970cb716d05100febe6ece8454.jpg

Šta narodna milicija ima da zaustavlja nas sa Fergusonom i Dubravom i piše kazne.
Neka zaustavljaju ove sa CLAAS, JD,NH, CASE.... Njih treba da hapse, nas sa malim gabaritom neka ostave na miru.

Samo mi nije jasno jedno,zasto vas toliko drndaju jer da se razumemo vi preko Dunava hranite hlebom ovu drzavu. Ovde po forumu u vecini a cast izuzecima samo se vi brinete da prikolice,traktori i ostale masine budu reg i sredjene tehnicki zbog plavaca,vi bre na taj glavni put izlazite 10 puta u godini i ispravniji ste i sigurniji 100 posto od vozila koja svaki dan jurcaju po putu,stvarno su tamo pajkani stoka. Kod nas je selo koncepcirano tako da nema toliko voznje po putu masinama samo prelazenje glavnog puta za odlazak u atar. Jedina voznja je odvoz robe do silosa ali i to ne pamtim kad su zaustavili nekoga bez obzira na stanje traktora a krsina ima mnogo. Ako se kojim slucajem zadesi da se negde ide kombajnom obavezno neko ide pozadi i upali sva cetiri autom a ako neko i nema ni svetla napred a ima i takvih budala ovde ide auto i ispred i sve ok.

Jesu li Vam ferguson i prikolica uredno registrovani i osvetljeni?
Traktor nije registrobvan (nema atestiran ram) ali kočnice i svetla ima. Špediteri i Dubrave su ovde u Mačvi retko registrovani, kao i stare zmajevke i sa malo kočnica i svetlosne signalizacije. Sreća te retko izlazim u saobraćaj, na obe njive idem iz moje ulice, a robu predajem na silos u mojoj blizini i mogu atarskim putem doći do njih.

Па ево ти један сценарио како се жалба врати као бумеранг. Кроз село попреко пролази главни пут. Камиони и путничка возила не поштују ограничења. И звали су родитељи мале деце, чак су и самостално ставили два знака за пешачки прелаз( које је један идиот исекао и требало да иде у старо гвожђе). Дошла саобраћајна патрола пар дана и кожу са леђа огулила трактористима и возачима томоса и скутера. Писали казне за све неправилности. И задатак испуњен возачи кажњени. Само не они због којих су и били позвани али то нема везе.

Nazad
Vrh