MONTOYA
Član
Poredio megu 204 i maseja 36 ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imao je covek u susednom selu MF36 i Megu 204,video sam kad je skidao uljanu repicu, Mega isla dosta bolje od tog Maseya. Znam da ga je prodao pre 2-3 godine i kupio jos jednu megu.Poredio megu 204 i maseja 36 ?
To je najveća mana kod tih starijih Claasova, taj motor iza kabine po meni i nema velike poklopce bočne. Isto na Deutzu je bolje rješeno što jedna strana na motoru tjera hidromat, a druga vršalicu dok kod Claasa dok mi je otišla sad osovina, nema doma bez šlepanja.Generalno ti Maseji nisu nesto popularni kod nas. Kakvi su najbolje znaju vlasnici koji ih imaju. Mege su mnogo zastupljenije kod nas i sigurno su jedni od najpopularnijih kombajna. Mege su odlicne i po meni jedina mana im je motor iza kabine.
Sale ti bese imas JD 10..,kako ti se cini sto se tice potrosnje, odrzavanja,dostupnosti delova?Vala preterali sa cenama a ništa posebno kombaji bar ovo što ti planiraš ali no.
Kako nijeNa Megi nije tesno koliko je na Dominatoru.U principu nije mana nego nema mesta za radove oko održavanja.
To je i jedan od razlog zašto smo ga kupili,zašto davat 50% više novaca za kombajn koji se neče tako brzo otplatit..Nemogu ga usporedit sa Megom 204 u radu jer nisam radio pored nikoga,iako ih ima puno u mom kraju,ali nakon jedne sezone rada sa MF ja zadovoljan,nisam zadovoljan nekim stvarima ali na to budem naviknuo,najviše mi bitno da je motor iza i na prostoru možeš oko njega radit kak očeš..Masey je bolja kupovina zato sto je jeftiniji od mege,u bilo kom drugom segmentu ne moze da se poredi. To sam iskusio i na licnom i na tudjem primeru. Ta dva kombajna jednostavno nisu za poredjenje.
Ja sam kod njega gledao megu, ne svidja mi se prodavac uopste, jako je bio nepristupacan sto se tice price o kombajnu, ljubaznosti, a i cene, posle par dana je zvao da kaze da pristaje na cenu koji sam mu rekao ali ja sam odustao od kombajna.Imao je Bora iz Kuzmina 440 na slikama izgleda odlicno
Mislim da je taj 420 stigao kod nas u selo.Ima kod Ace u Klenku dosta Lexiona.Bio je jedan baš dobar 420 pre otprilike mesec dana, ne znam da li ga je prodao do sada, nisam išao.