Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Pa prosle jeseni su bas imali vlagu,jel imas susaru cim ga skidas sa tom vlagom? Gledao sam tvoje klipove ali nisam video dal imas susaru

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ko što je naveo kolega, ide u silažu zrna na farmu u selu pa mi je bitno da ima što više kila jer nejde na vlagu ni na odbitke, tel-kel.

Imam ja predlog za vas sto hoćete dobar kombajn a jeftin sa velikim učinkom:kupite od mene Zmaja 170 na kom je mercedes motor(potrosnja kao upaljač), skratite original heder sa 4,8m na 3,6-3,8m (ili ga promenite za manji) koliko vam je mera da se provlačite kroz atar i imaćete azdaju od kombajna kome nijedan od konkurencije neće ni prismrdeti,strašan kapacitet i učinak za daleko manje novce koji se ovde spominju za clasove, jd, nh...

Jedino delovi za Zmaja postali ko od plastelina, jer ovi iz Ade Mola što prave delove, hoće što više da zarade... Železara plače za Zmajevima na žalost.

Koji šrafovi ti si nešto pobrkao, kod njega heder ide komplet sa grlom
Toliko o tome koliko sam razmisljao o kukuruznom adapteru za njega. :sta: Nisam uopste znao da se skida komplet, sad sve ima vise smisla.
Povadiš bolcnove na klipovima, i gore na grlu kod prijemnog bitera imaš dva velika šrafa. Njih izvadiš i kombajnom nazad, heder ostaje sa grlom. Samo moraš nešto valjano poturiti pod tunel grla, da ne prevagne.
Eto nisam ni znao da se na njemu komplet skida, kad sam gledao kako bi odvojio grlo i heder delovalo je kao nemoguca misija. Meni bi onda to sasvim lepo zavrsavalo posao, treba ga samo otezati pozadi i radio bi samo tako!!

Realno je bio dobar kombajn,delovi zamenski loši..možda prepravim 142 na kukuruznu adaptaciju i radi samo suncokret,kukuruz.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Toliko o tome koliko sam razmisljao o kukuruznom adapteru za njega. :sta: Nisam uopste znao da se skida komplet, sad sve ima vise smisla.

Eto nisam ni znao da se na njemu komplet skida, kad sam gledao kako bi odvojio grlo i heder delovalo je kao nemoguca misija. Meni bi onda to sasvim lepo zavrsavalo posao, treba ga samo otezati pozadi i radio bi samo tako!!
Skupi su ti kukuruzni hederi i teško se nalaze

Skupi su ti kukuruzni hederi i teško se nalaze
Ma znam, u oglasima bude 1-2 max i traze za njih kao za cetvororedne sa seckom. Mozda najbolje da uradim kao jedan komsija, kupio nekog starog NH sa hederom za kukuruz i nista ne prebacije i samo kukuruz radi sa njim, uradi sigurno godisnje samo kukuruza oko 40ha sto svoje sto usluzno. Mislim da ga je platio oko 5 hiljada.

Pa za te pare ne bi... Sad ovde kad čitam koliko koštaju drugi kombajn, neću ja skoro zmaja menjati... Znam ja da su zapadni kulturnije, udobniji, iz kabine šteluješ sita, sto čuda... Al da zmaj loše radi ne bi rekao, kad se lepo našteluj nema rastura, i lepo lagano on poradi to malo sirotinje što imamo... Delova ima, nisu skupi, kvalitet je upitan naravno..
Kad bi kupio klasa ili slično morao bi raditi i usluge da bi se isplatio, a za to nemam stomak...

Kod nas najviše prolaze DF 3580 i 3610. Kombajni jednostavni za održavanje, od 18000-25000 eura ovisno o stanju, dijelova u svakoj pekari, hidromat, klima, a sve ostale marke kako ko voli...

Ja kad bih menjao mf-a sigurno 68-icu bi uzeo,sa oba adaptera... gledao sam 135-icu sa hederom za kukuruz pada kisa neko blato on se cas okrenu koliko je lagan pozadi

Послато са SM-A705FN помоћу Тапаток
68 su najtrazeniji kombajni kod svaba od dominatora manjih, to mi je rekao jedan preprodavac s kojim sam dobar i rekao je da ga je tesko naci u dobrom stanju za malo novca jer svi hoce njega. I ja sam trazio 68s ali dje god nadjes ispod 20k eura ima neki problem pa sam uzeo deutz-a, dobar je i deutz nema sta ali je claas po meni bolji.

68 su najtrazeniji kombajni kod svaba od dominatora manjih, to mi je rekao jedan preprodavac s kojim sam dobar i rekao je da ga je tesko naci u dobrom stanju za malo novca jer svi hoce njega. I ja sam trazio 68s ali dje god nadjes ispod 20k eura ima neki problem pa sam uzeo deutz-a, dobar je i deutz nema sta ali je claas po meni bolji.
Znaci u tome je caka cim ima toliku cenu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Po cemu je bolji?

Prošle godine kupili MF 36,99godina,2800sati motora,heder 5.60 sa kolicima+kose za repicu 25.000e,rekao bi bolja kupovina od Mege..
Megu smo isto gledali,ali dok pogledaš da je to kombajn star po 25godina bio,jako sličan dominatoru 98 odustali,a cijene Glava boli...
Masey je bolja kupovina zato sto je jeftiniji od mege,u bilo kom drugom segmentu ne moze da se poredi. To sam iskusio i na licnom i na tudjem primeru. Ta dva kombajna jednostavno nisu za poredjenje.

Nazad
Vrh