Skladištenje zrnaste robe

I ja se slažem. Menjaj arhitektu i uzmi mene. 😃

Dobrinčan, ujutru se čujemo i radimo projekat. Onako kako ti želiš, a po propisima struke.

Sve može ciglom, ali mora zid propisno biti ispresecan vertikalnim i horizontalnim serklažima.
vazii,ne ustajem pre 9h. :D

Taj druze gleda samo da ti uzme pare,mnogo oni znaju da filozofiraju mislim na tog arhitektu..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

@momo
Vise je od metar, ali nije neki raspon pa to drzi.

@Dobrican
Znam jednu halu 30x30 (otprilike) gde su serklazi na 1m a prvih metar je sve od betona. Debljina serklaza je 20cm. Nikakav arhitekta nije radio, nego su to snimili na nekoj drugoj hali i iskopirali. Sipaju 3m na stranice a i do 5m debelo na sredini hale. Zidano punom ciglom i drzi vec 20 godina tako.

Da hala je u pitanju ne silos. Gde ces vise. Ako ides na 5+ metara tu je onda sve beton ima i takava hala u selu. Samo je to mnogo skuplje. Ovako bez nekog racunanja bolje 20% vecu povrsinu nego stranice da moras ojacavati i sve armiranim betonom ispunjavati.

Evo i unutrašnjosti onih burazerovih silosa.
95390d5bb8ab212b235a99000bab2466.jpg
bf40fef9f9f34ae3718872c78b220b0b.jpg
b7f91e8babd1065544bd6f1ea1b54ee3.jpg

Sent from my HTC U12 life using Tapatalk

Ne,ispod svih ćelija je jedan puž a na onom ispustu ima limena klapna na koju je zavarena armatura i spolja otvara ili zatvara koju hoće klapnu.

Eto,kosa ploca,cigla sve funkcionise bez problema.... Sutra verovatno idem da obidjem jos neke arhitekte....

Emigrant,da li ima potrebe u objektu za provetravanjem?

Gore na krovu je otvoreno,nema ploče,samo krov.To je da bi mogao da se popne da pregleda i da interveniše ako je potrebno na pužnom transporteru za punjenje ćelija.On ne provetrava ništa samo izelevira kada je potrebno.

Jbg,ne znam sada,mogu premeriti.Mislim da je širina oko2,5-3m,dužina oko 5m i visina 5-6m.Čak mislim da je sve manje pošto stane oko 5 vagona po ćeliji.

Mislim da je otprilike tako,ne bude nikad baš poravnat skroz.Jeste malterisano.To su nekada bili silosi za silažu i pošto se više ne radi silaža oni su dozidali još 2,5m u vis i uradili konuse od lima.

Zanimljivo . Ajmo primjedbe i pitanja . Recimo mogao bi krov na jednu vodu . Zasto je tolika visina dole? 2m? Opet nemoza kamion ispod , a 2m,cemu ? Mozda nisam pratio

Nazad
Vrh