MONTOYA
Član
Ja sam probusio betonsku plocu na cardaku i dole stabio siber, dosta lako za praznjenje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To bi mi bilo najbitnije na delu gde ce dole biti prekrupac. Sada nije problem kada se radi ja budm gore pa guram cale dole bungura i ide to. Ali ako je vec moguce izbeci gore guranje zrna. Za ove ostale celije koje ce sluziti kao skladiste i da se izlopata 1t pri kraju nije strasno.Izvodljivo je. Napravis simulaciju rasipaca za vestak. Ugao je dosta da.bude 40 stepeni.
Mislim da ce dosta jeftiniji biti limeni silos. Ako kao sto sam vec spominjao u limeni mora iskljucivo jus vlaga.Dobrinčan, kada sve dobro isprojektuješ uporedi cenu te investicije po m3 sa limenim silosima. Baš me zanima kakav će odnos biti. Vidjao sam da ljudi prave silose koje pune sa pužnim transporterima,ravni podovi i takodje pražnjenje ide sa spiralom koja ide kružno po podu silosa. Nadzemni konus kod silosa je najbolja moguća stvar ali i najskuplja.
Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...
Ne štima mi ta priča nikako.... Mi smo naš čardak uglavnom zatvorili limom (90% u selu su limom zatvoreni) i sipali smo i sa 16 vlage pa nije bilo nikakvih problema. Imam deo koji je zatvoren sa alu mrežom protivU komaraca pa i tamo zrno miruje kao i u limenom delu... Niti podiže niti spušta vlagu..... Ako kao sto sam vec spominjao u limeni mora iskljucivo jus vlaga.
I ja sam u moj cardak opsiven zicom sipao kukuruz i sa 16,5% vlage bez problema. Ali drugar koji ima metalni silos 100t je ostavio sa 15 ili 15,5% i kaze pokvario se.Ne štima mi ta priča nikako.... Mi smo naš čardak uglavnom zatvorili limom (90% u selu su limom zatvoreni) i sipali smo i sa 16 vlage pa nije bilo nikakvih problema. Imam deo koji je zatvoren sa alu mrežom protivU komaraca pa i tamo zrno miruje kao i u limenom delu... Niti podiže niti spušta vlagu....
Kakvi crni radnici , pa to je proslost i to daleka . Kako naci radnika da utovari kukuruz nikako mi nije jasno ? Pa sta taj radnik da radi drugi i treci dan , od cega da zivi ? Nece valjda sjediti nezaposlen i cekati da ga ti zoves da tovari jedan dan. Svaki dan se mora jesti i sipati gorivo u auto.Evo kako sam ja odradio ambare ove godine, što se istovara tiče dva radnika mi uzmu 2000 dinara po kamionu plus klopa i piće. Spirali treba oko 2 ipo sata da utovari kadu od 30t , šiberi su 160 mm ali su bočno postavljeni pa spirala nije baš maksimalno upošljena.
Dobricanin moj ti je savet da se ne cimaš mnogo oko istovara, nije to neka lova platiti.