Skladištenje zrnaste robe

Bitno je sto se tice upotrebne vrednosti, ako je motor gore, moze se kraj transportera nabiti u robu, kad se skine onaj usipni kos, ima manje lopatanja, zatim, lakse se nabije pod prikolicu, treba manje mesta, i plus lakse se manevrise kad motor stoji gore, pa sluzi i kao protivteg. Plus ako je motor gore, u manjoj prasini radi, i ima bolje hladjenje...
A sto se tice kinematike, isto je, nema veze da li motor vuce, ili gura...

kiraj
ovo je bas moj transporter na drugoj slici :ppozdrav: inace ovaj covek je bas napravio to sto je napisano da se skinu srafovi sa usipnog kosa i onda kad prebacis gore motor mozes da ga zabodes u rinfuznu robu.

Juce krunio kukuruz jedan deo prodao a 30 metara ostavio za sebe, posto su mi dzakovi teski i nezgodni odlucio sam da stavim u jedan objekat koji sam oblozio ter papirom...spojeve nisam nicim uhvatio jer nisam imao vremena posto sam neplanski krunio juce ali sam ih preklopio jedno 10 cm..kukuruz sam skladistio do 1m visine..
p8240076.jpg

na krajevima sam isto stavio ter papir
p8240079.jpg

i to je ovako izgledalo na kraju
p8250082.jpg

Isprobali istovar ,ide to brzo.Prvu prikolicu smo po preporuci proizvođača spiralnog transportera radili manjim kapacitetom .

Stigle blažujke za oblaganje druge kotarke.Pitanje ,da li ih treba posebno učvrstiti u sredinu pošto kotarka sredinom ima prečage ?

Kiraj,ako u usipnom košu spiralnog transp. nema ugradjena mreža (ne vidim dal ima) ugradi je dok se neko ne zaje.. pa tamo strpa prste.

Zdravo vredni ljudi Imam jedno pitanje. Da li bi mogao ambar da se oblozi i sa plavom ceradom za pokrivanje prikolica ona nije skupa?

Nazad
Vrh